Witold Kepinski - 01 april 2024

Cognizant en Google Cloud breiden AI-samenwerking uit

Cognizant en Google Cloud breiden hun samenwerking uit om de software delivery lifecycle te verbeteren en de productiviteit van ontwikkelaars te versnellen.

Cognizant en Google Cloud breiden AI-samenwerking uit image

Cognizant gaat Gemini for Google Cloud op twee manieren gebruiken. Ten eerste worden medewerkers van Cognizant opgeleid om Gemini te gebruiken voor ondersteuning bij softwareontwikkeling. Ten tweede integreert Cognizant de geavanceerde mogelijkheden van Gemini in de interne activiteiten en platformen. Door gebruik te maken van Gemini for Google Cloud zijn ontwikkelaars van Cognizant in staat sneller en effectiever code te schrijven, te testen en te implementeren. Dit verbetert uiteindelijk de betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van het bouwen en beheren van klantapplicaties.

Door de samenwerking maken Cognizant en Google Cloud gebruik van Gemini om een breed scala aan voordelen te bieden aan zakelijke klanten in verschillende sectoren. Klanten worden onder meer ondersteund in het snel bouwen van applicaties, het grondig testen van code, en het snel oplossen van problemen om de prestaties te optimaliseren gedurende de gehele levenscyclus van de softwarelevering.

"Softwareontwikkeling is een van de banen die waarschijnlijk het meest profiteert van de manier waarop generatieve AI de manier van werken opnieuw definieert", zegt Ravi Kumar S, CEO van Cognizant. "Cognizant heeft toegezegd om in drie jaar tijd 1 miljard dollar te investeren in generatieve AI. We geloven dat het een krachtig hulpmiddel is om het menselijk potentieel te versterken. Onze samenwerking met Google Cloud staat centraal in deze toewijding en in het realiseren van deze visie.”

In de komende twaalf maanden investeert Cognizant in het faciliteren van meer dan 70.000 medewerkers in verschillende functies voor het AI-aanbod van Google Cloud. Dit ligt volledig in lijn met het Synapse-initiatief van het bedrijf om tegen 2026 wereldwijd een miljoen mensen bij te scholen. Daarnaast integreert Cognizant Gemini in haar suite van geautomatiseerde platforms, te beginnen met het onlangs aangekondigde Cognizant Flowsource platform voor ontwikkelaars.

"Generatieve AI heeft de potentie om elke fase van de software delivery lifecycle aanzienlijk te verbeteren, door ontwikkelaars te helpen snel code te genereren, problemen op te lossen en processen te automatiseren", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "Door personeel te trainen in Gemini for Google Cloud, kan Cognizant de snelheid en kwaliteit van softwareontwikkelingsprojecten voor gezamenlijke klanten verbeteren."

Google Cloud ondersteunt Cognizant daarnaast bij de verdere ontwikkeling van best practices op het gebied van AI-gestuurde software engineering en door de Cognizant Google Cloud AI University te helpen bij de lancering van geavanceerde cursussen over AI use cases.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!