Wouter Hoeffnagel - 31 maart 2024

World Backup Day: 'Workloads bevinden zich niet langer onder één dak'

Het is vandaag World Backup Day. Organisaties staan vandaag de dag voor diverse uitdagingen rondom het maken van back-ups. Zo moeten zij workloads in diverse omgevingen beschermen, wat volgens Michael Cade (foto), Field CTO Cloud Native Product Strategy en Global Technoloog van Veeam om de juiste tools vraagt.

World Backup Day: 'Workloads bevinden zich niet langer onder één dak' image

“Hoewel de opkomst van ransomware en aankomende wetgeving rondom NIS2 er zeker voor heeft gezorgd dat meer bedrijven serieus nadenken over het maken van back-ups van hun gegevens, blijft de basis – het hebben van meerdere, beschermde, betrouwbare kopieën van gegevens – hetzelfde.

'Workloads bevinden zich niet meer allemaal onder één dak'

“Wat er op het gebied van back-up is veranderd, is de verscheidenheid aan omgevingen die bedrijven nu moeten beschermen. Workloads bevinden zich niet meer allemaal onder één dak; er zijn meerdere platforms die beschermd moeten worden en waarvan back-ups gemaakt moeten worden. Fysieke, virtuele, cloud-native en SaaS-omgevingen, die allemaal met elkaar verbonden en geïntegreerd zijn, moeten op betrouwbare wijze geback-upt worden en (wanneer nodig) hersteld kunnen worden. Het is geen verrassing dat volgens ons recente onderzoek de twee belangrijkste kenmerken in een ‘enterprise backup’-oplossing betrouwbaarheid en de bescherming van in de cloud gehoste workloads (IaaS en SaaS) zijn.

“Nu bedrijven hun technologische horizon verbreden en de cloud, virtualisatie, containers of welke omgeving dan ook omarmen om prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen, hebben zij de juiste tools nodig voor het maken van back-ups. De inzet van innovatieve technologie staat op de eerste plaats, maar het back-uppen van gegevens mag geen bijzaak zijn. Maak het vanaf dag één onderdeel van je denkproces en je zult een radicale verandering in de veerkracht van je organisatie zien.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!