Redactie - 28 maart 2024

Wat kunnen we van Apple verwachten op WWDC?

De jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple gaat ditmaal door van 10 tot en met 14 juni. De meeste sessies vinden online plaats, maar ontwikkelaars en studenten krijgen ook de kans om op de eerste dag een speciaal event op Apple Park in Cupertino, Californië bij te wonen.

Wat kunnen we van Apple verwachten op WWDC? image

Op WWDC24 worden naar goede gewoonte de nieuwste functies van de besturingssystemen iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS en visionOS gepresenteerd. Naar verwachting geeft Apple er ook een update over waar het bedrijf staat op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De kleuren van het WWDC24-logo zouden dan weer kunnen hinten naar nieuwigheden in Apples spraakassistent Siri. "We kijken er enorm naar uit om bij te praten met ontwikkelaars uit de hele wereld tijdens deze week boordevol technologie", aldus Susan Prescott, Vice President of Worldwide Developer Relations bij Apple.

Ontwikkelaars en studenten kunnen WWDC24 de hele week volgen via de Apple Developer-app, de website en YouTube. Er staan tal van videosessies op het programma en er is volop gelegenheid om te netwerken met ontwerpers en engineers van Apple, maar ook met collega-ontwikkelaars van overal ter wereld. Op 10 juni is er zoals gezegd een speciaal event op Apple Park, met een keynote van CEO Tim Cook en ‘allerlei speciale activiteiten’. Het aantal plaatsen daarvoor is beperkt: geïnteresseerden kunnen – tot 3 april – via deze link proberen om een plekje te bemachtigen.

In samenwerking met Data News

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!