Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2024

CyberArk lanceert identiteitsgerichte veilige browser

CyberArk introduceert CyberArk Secure Browser, een identiteitsgerichte veilige browser die de beveiliging van gebruikers versterkt, zonder in te leveren op productiviteit. CyberArk Secure Browser zet daarvoor intelligente privilegecontroles in.

CyberArk lanceert identiteitsgerichte veilige browser  image

CyberArk Secure Browser speelt in op de ‘cloud-first’-strategie die steeds meer bedrijven hanteren. De browser biedt zichtbaarheid, controle en governance voor beveiligingsteams. Ook helpt het misbruik van gecompromitteerde identiteiten, endpoints en gebruikersgegevens te voorkomen, zowel bij als na het inloggen. Secure Browser is een onderdeel van het de identity en access management-oplossing CyberArk Identity Security Platform.

Waardevolle informatie beschermen

Een onderzoek van vorige maand onder kantoormedewerkers in de VS wijst op de risico's van browsers voor organisaties: 78 procent van de medewerkers gebruikt het apparaat om toegang te krijgen tot vertrouwelijke en gevoelige informatie van het bedrijf ook voor privédoeleinden; 65 procent zegt dat ze het beleid van de organisatie voor veilig browsen moeten schenden om hun werk te kunnen doen (12 procent doet dit ‘altijd’); en 59 procent bewaart login gegevens in de webbrowser die wordt gebruikt om hun werk uit te voeren.

CyberArk Secure Browser beschermt de meest waardevolle informatie van de organisatie door een veilige, wachtwoordloze gebruikerservaring mogelijk te maken. De browser vereenvoudigt de toegang tot privileged informatie en bedrijfsmiddelen, en helpt cyberinbraken door cookiediefstal en session-takeover aanvallen te voorkomen.

Onderscheid tussen zakelijk en persoonlijk

De browser biedt een veilige manier voor gebruikers om toegang te krijgen tot bedrijfsmiddelen vanaf hun eigen of onbeheerde apparaten, en maakt hierbij onderscheid tussen werk en persoonlijke applicaties en domeinen. Alle soorten gebruikers, inclusief risicogroepen, hebben eenvoudige, snelle toegang tot middelen en informatie, met inachtneming van eventuele regelgevings- en auditvereisten.

"De toename van SaaS-apps, cloud-native bronnen en bedrijfskritische applicaties die toegankelijk zijn via de browser introduceren nieuwe en aanzienlijke risico's waarvan aanvallers snel hebben geprofiteerd", zegt Matt Cohen, CEO van CyberArk. "Traditioneel toegangsbeheer mist de juiste controles om het volledige identiteitstraject, end-to-end, te kunnen zien en beveiligen. Met deze zakelijke browser kunnen we productiviteit verhogen en extra beveiligings- en privacy-controles toevoegen aan de meest gebruikte applicatie in de meeste organisaties."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!