Witold Kepinski - 29 maart 2024

Progress Software biedt minder dan 41 miljoen dollar voor MariaDB

Progress Software heeft een bod uitgebracht op MariaDB, een leverancier van open source databasetechnologie, voor een waarde van $40,6 miljoen. Dit bod is aanzienlijk lager dan de waardering van MariaDB bij de beursintroductie in december 2022, die $672 miljoen bedroeg.

Progress Software biedt minder dan 41 miljoen dollar voor MariaDB image

Progress biedt $0,60 per aandeel voor MariaDB, wat lager is dan het eerdere bod van $0,55 per aandeel van K5 Private Investors. Beide biedingen waarderen MariaDB beduidend lager dan de beursintroductieprijs.

Progress Software is een leverancier van applicatieontwikkelings- en infrastructuursoftware. Het bedrijf stelt dat de RDBMS-producten van MariaDB een waardevolle propositie bieden voor klanten die behoefte hebben aan een schaalbare, open source database met de steun van een vertrouwd ondernemingssoftwarebedrijf. Progress beweert een bewezen staat van dienst te hebben in zowel databasebeheer als de samenwerking met de open source-gemeenschap.

Het bod van Progress Software is nog niet definitief en MariaDB heeft nog geen formeel standpunt ingenomen. Het is onduidelijk of er nog andere bieders zullen komen.

Achtergrond

  • MariaDB is een leverancier van open source databasetechnologie, gebaseerd op de MySQL-database.
  • Het bedrijf ging in december 2022 naar de beurs met een waardering van $672 miljoen.
  • K5 Private Investors deed in februari 2024 een bod van $0,55 per aandeel op MariaDB.
  • Progress Software heeft nu een bod van $0,60 per aandeel uitgebracht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!