Witold Kepinski - 02 april 2024

Fortinet lanceert nieuwe integraties van FortiGuard SOCaaS met Fortinet Security Fabric

Fortinet introduceert nieuwe integraties van FortiGuard SOCaaS met het beveiligingsplatform Fortinet Security Fabric. Deze integraties versterken de netwerkbeveiliging door het stroomlijnen van corrigerende maatregelen. Op basis van data die uit het netwerk is verzameld, kunnen klanten nog meer waarde uit hun investering in FortiGuard SOCaaS putten.

Fortinet lanceert nieuwe integraties van FortiGuard SOCaaS met Fortinet Security Fabric image

Security-team kunnen vanaf vandaag hun abonnement op Managed FortiGate Service, FortiSASE en de FortiClient Forensics Service direct integreren met FortiGuard SOCaaS. Deze geïntegreerde oplossing biedt hen toegang tot aanbevelingen van beveiligingsanalisten voor het stroomlijnen van corrigerende maatregelen zoals het aanpassen van de firewall-instellingen. Dat kunnen ze doen via het Fortinet Security Fabric-platform.

Hieronder volgt een overzicht van manieren waarop deze integraties de beveiliging van organisaties een boost geven en de waarde van hun investeringen in de Fortinet Security Fabric verhogen, aldus Fortinet:

  • FortiSASE voor het versterken van de netwerkbeveiliging:De integratie van FortiGuard SOCaaS met FortiSASE geeft de netwerkbeveiliging een forse boost. FortiSASE biedt security-teams met logging en monitoring inzicht in wat er zich binnen het netwerk afspeelt. De oplossing informeert hen over netwerkgebeurtenissen zoals de detectie van virussen, bezoeken aan onwenselijke websites, indringingspogingen, mislukte aanmeldingen en meer. Aan de hand van al deze informatie kan het SOCaaS-platform uitgebreid overzicht bieden op het FortiSASE-netwerk.
  • De FortiClient Forensics Service voor uitgebreid beveiligingsonderzoek:Deze dienst zet de mogelijkheden van FortiGuard SOCaaS kracht bij met diepgaand onderzoek naar incidenten op endpoints. Als FortiGuard SOCaaS bijvoorbeeld melding maakt van een geavanceerde malware-aanval, kunnen security-teams direct via het FortiCloud SOCaaS-portal een beroep doen op de FortiClient Forensics Service voor een uitgebreide evaluatie van de endpoints om de aard en bron van de aanval te identificeren.
  • De Managed FortiGate Service voor een harmonieus samenspel van security- en netwerkprocessen:Deze dienst kan worden geïntegreerd met FortiGuard SOCaaS om de netwerkbeveiliging kracht bij te zetten. Dit maakt een coherente en cyclische aanpak van het beheer van netwerk- en beveiligingsprocessen mogelijk. Als FortiGuard SOCaaS een onregelmatigheid detecteert die op een beveiligingsrisico kan duiden, ontvangt de Managed FortiGate Service daar een melding van. Deze dienst kan in dat geval proactief strategische beschermende maatregelen uitvoeren, zoals het segmenteren van het netwerk om potentieel geïnfecteerde gebieden te isoleren om de verspreiding van cyberbedreigingen te voorkomen. Dit stroomlijnt de incidentrespons en maakt het mogelijk om de netwerkbeveiliging voortdurend aan te passen aan nieuwe bedreigingen voor veerkrachtiger bescherming tegen toekomstige cyberaanvallen.

Vincent Zeebregts, Regional Director Nederland bij Fortinet: “SOC-diensten bieden een snelle oplossing voor het tekort aan personeel en helpen bedrijven met het voorkomen, detecteren en verhelpen van beveiligingsincidenten. Bedrijven maken gebruik van onze voor SOC2 gecertificeerde FortiGuard SOC-as-a-Service (SOCaaS) om de dagelijkse activiteiten op het gebied van monitoring en de detectie van cyberbedreigingen kracht bij te zetten zonder de noodzaak van forse investeringen in nieuwe technologie of extra personeel. We zijn dan ook zeer enthousiast over de integratie van de Managed FortiGate Service, FortiSASE en de FortiClient Forensics Service met FortiGuard SOCaaS via de Fortinet Security Fabric. Deze integratie stelt beveiligingsprofessionals in staat om meer waarde te putten uit hun interactie met ons SOCaaS-team. Op die manier kunnen zij hun dagelijkse activiteiten verder stroomlijnen en vereenvoudigen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!