Hans Steeman - 03 april 2024

StoneFly beschermt backupdata op unieke en degelijke wijze

Mo Tahmasebi, de CEO en founder van StoneFly met onder andere een kantoor in Castro Valley, Hayward CA, is een veteraan als het gaat om nieuwe technologieën tot leven te brengen. Dat gaat al terug tot de jaren tachtig toen hij voor Atari-moederborden ontwierp. Daarna was hij een IP- en netwerkspecialist bij SUN Microsystem en stond aan de wieg van tal van nieuwe technologieën. Inmiddels runt al bijna 30 jaar zijn eigen bedrijf: StoneFly.

StoneFly beschermt backupdata op unieke en degelijke wijze image

StoneFly is een pionier op het gebied van de ontwikkeling en implementatie van het iSCSI-opslagprotocol en iSCSI-producten. Beginnend met de registratie van de iSCSI.com internet-domeinnaam in maart 1996, verscheepte StoneFly zijn eerste iSCSI-opslagapparaat in 2002 en maakte vervolgens iSCSI tot de gevestigde opslagstandaard, die vandaag de dag wordt gebruikt door IT-professionals over de hele wereld. StoneFly heeft een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van de meest geavanceerde en duurzame technologieën, zoals iSCSI fiber channel, object storage, scale out NAS, hyperconverged, hyperscale en cloud.

Het bedrijf heeft meer dan 24 jaar innovatie gedaan op het gebied van gegevensopslag, hyperconverged infrastructuur (HCI) en back-up en disaster recovery (DR). Er zijn technologische partnerschappen met marktleiders zoals VMware, Veeam, Microsoft Azure en AWS cloud. Dit heeft resultaat want StoneFly's assortiment wordt steeds groter met producten voor gegevensbeheer en omvat fysieke, virtuele en cloudoplossingen zoals NAS, SAN, S3, unified NAS+SAN+S3, opslaggateways, back-upgateways, complete back-up- en DR-systemen, RAID-systemen, IP-videobewakingssystemen en migratiesoftware. Alles werkt op basis van StoneFly’s 8e generatie opslagvirtualisatiesoftware StoneFusion™ en kan simpel worden geïntegreerd bij de eindgebruikers.

StoneFly StoneFusion integreert immutable snapshots, codering, objectvergrendeling en andere functies voor gegevensbescherming om gegevens te beschermen tegen ransomware, malware, virussen en andere cyberdreigingen.

In het kader van ransomware protectie is veel werk gemaakt van air-gapping. De invulling daarvan is zeer gedegen, op repository-niveau, op controller-niveau en zelfs op node-niveau, waardoor ook de meest veeleisende klanten (zoals de Amerikaanse defensie) oog hebben voor de oplossing. Voor air-gapping op node niveau is een extra storage server noodzakelijk. Deze kan als extra beveiliging compleet ontkoppeld worden van de infrastructuur. De air-gapping werkt met meervoudige autorisatie tussen de systemen en in de meest extreme vorm worden servers dus zelfs spanningsloos gemaakt.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!