Wouter Hoeffnagel - 02 april 2024

'Amazon plant 150 miljard dollar aan datacenterinvesteringen'

Amazon wil de komende vijftien jaar in totaal zo'n 150 miljard dollar investeren in datacenters. Het gaat daarbij enerzijds om het uitbreiden van bestaande datacenters, en anderzijds om de bouw van nieuwe datacenters. Met de uitbreiding wil Amazon inspelen op de groeiende vraag naar onder meer AI-services.

'Amazon plant 150 miljard dollar aan datacenterinvesteringen' image

Dit meldt Bloomberg op basis van interne documenten van Amazon. Het bedrijf wil naar verluid wereldwijd investeren in datacenters. Zo bouwt het bedrijf nieuwe datacenters in Saudi-Arabië, Maleisië en Thailand. Denk echter ook het uitbreiden van bestaande faciliteiten in de Verenigde Staten (VS), waaronder in Mississippi, Virginia en Oregon.

In Pennsylvania werkt Amazon aan een nieuw datacenter, dat in het noordoosten van de staat onder de rok van een kerncentrale wordt gebouwd. Deze kerncentrale gaat het datacenter voorzien van energie opgewekt zonder CO2-uitstoot, wat het bedrijf helpt met het realiseren van zijn milieudoelstellingen. Ook zijn er plannen voor een nieuw datacenter in de Amerikaanse staat Texas. Vorige maand bleek dat Amazon ongeveer 10 miljard dollar steekt in de overname van twee datacenters in Mississippi.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!