Witold Kepinski - 04 april 2024

Westcon-Comstor Tech ConneX-platform stimuleert delen van kennis

Westcon-Comstor kondigde de lancering aan van Tech ConneX, een interactief peer-to-peer-platform waarmee technische professionals bij kanaalpartners in een verkoopvrije omgeving kunnen communiceren met leveranciers, elkaar en de eigen experts van de distributeur.

Westcon-Comstor Tech ConneX-platform stimuleert delen van kennis image

Met Tech ConneX kunnen technische cyberbeveiligings- en netwerkprofessionals uit het hele IT-kanaal kennis delen, antwoorden op vragen crowdsourcen, in contact komen met gelijkgestemde experts en hun eigen community's opbouwen.

Er wordt aangenomen dat het het eerste en enige door distributeurs geleide, multi-vendor, tech-to-tech platform van het kanaal is en staat open voor leden van de exclusieve Tech Xpert-gemeenschap van Westcon-Comstor , die is uitgegroeid tot meer dan 2.300 deelnemers in heel Europa, Midden- Oost en Afrika (EMEA) sinds de lancering in 2022.

Leden van Tech ConneX krijgen toegang tot een netwerk van collega's, evenals tot meer dan 100 oplossingsarchitecten van Westcon-Comstor en toonaangevende cyberbeveiligings- en netwerkleveranciers in het Westcon-Comstor-portfolio.

Cisco sloot zich eerder deze maand aan bij Tech Xpert, waardoor de Comstor-branche voor het eerst in Tech Xpert werd opgenomen en het totale aantal deelnemende leveranciers op 16 kwam, nu de groei van de gemeenschap aan kracht wint.

Het platform biedt de mogelijkheid om vrijwel realtime reacties op directe berichten, vragen en antwoorden en forumdiscussies te ontvangen, lokale collega's te vinden en ermee in contact te komen, lid te worden van leveranciersgroepen, vaardigheden te ontwikkelen en meer. Door actief gebruik te maken van de functies van Tech ConneX zullen partners hun vermogen ontwikkelen om klanten beter te ondersteunen en nieuwe logo-aanwinsten te vergroten, wat leidt tot bedrijfsgroei.

“Tot nu toe ontbrak het technische professionals aan een platform om verbinding te maken met collega’s in het kanaal – waardoor hun toegang tot kennis en expertise bij partners, leveranciers en Westcon-Comstor werd beperkt”, aldus Daniel Hurel, Vice President van Cyber ​​Security & Next Gen Solutions EMEA bij Westcon-Comstor. “We dichten dit gat door Tech ConneX te lanceren voor onze Tech Xpert-gemeenschap. Het platform – het eerste in zijn soort in het kanaal – biedt een interactieve ruimte die een geheel nieuw ecosysteem van technische kennis voor partners opent, waardoor ze hun vaardigheden en expertise kunnen ontwikkelen door middel van peer-learning, het delen van best practices, vragen en antwoorden, een forum discussies en meer.”

Hij voegde eraan toe: “Met de introductie van Tech Xpert en 3D Lab – onze unieke laboratoriumomgevingen met meerdere leveranciers – hebben wij en onze leveranciers zwaar geïnvesteerd in het bieden van werkelijk unieke kansen en middelen aan onze partners om hun technische expertise en capaciteiten op te bouwen. Tech ConneX streeft ernaar de voordelen en resultaten van deze investeringen te vergroten. We zijn enthousiast om het op de markt te brengen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!