Witold Kepinski - 04 april 2024

Digital Realty en Schneider Electric versterken circulaire economie van datacenters

Schneider Electric, speler op het gebied van digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, werkt samen met Digital Realty, een wereldwijde leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectieoplossingen, om een innovatief initiatief voor de circulaire economie te realiseren in zijn PAR6-datacenter in Parijs. Dit maakten de twee partijen bekend tijdens de Schneider Electric Innovation Summit World Tour in Parijs,

Digital Realty en Schneider Electric versterken circulaire economie van datacenters image

Het project heeft tot doel de levensduur van de bedrijfskritische systemen bij PAR6 te verlengen en te behouden, inclusief de elektrische apparatuur voor laagspanning (LV) en middenspanning (MV), schakelapparatuur en driefasige ononderbroken stroomvoorzieningen (UPS) van Schneider Electric. Dit in lijn met de verplichtingen van Digital Realty op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

De samenwerking omvat de mogelijkheid om belangrijke onderdelen van de elektrische infrastructuur en componenten te hergebruiken, terwijl nieuwe programma's voor terugname, recycling en renovatie worden geïnitieerd om het elektronische afval van het bedrijf, de Scope 3-uitstoot en het verwijderen van broeikasgassen met een grote impact (BKG's) te helpen verminderen,  zoals SF6, een isolatiegas of vonkblusmiddel voor elektrische schakelinrichtingen.

Bovendien zal dit initiatief, dat een plan omvat om als eerste in de sector een batterijverjongingsbeoordeling uit te voeren om de levenscyclus van de VRLA UPS-batterijen te verlengen, voldoen aan de principes van de circulaire economie. De ambitie is om een routekaart te creëren waarmee Digital Realty zijn circulariteitsinitiatieven op al zijn locaties in Europa kan repliceren, inzetten en opschalen. 

Verwacht wordt dat het circulariteitsproject Digital Realty de komende drie tot vijf jaar zal helpen om 50% tot 70% van de CO2-uitstoot in zijn LV-, MV- en driefasige UPS-apparatuur te besparen en te vermijden, terwijl de levenscycli van apparatuur worden verlengd en Digital Realty in staat wordt gesteld om de CO2-uitstoot te verbeteren. de impact ervan op het milieu. 

"We passen onze strategie en activiteiten voortdurend aan om de uitdagingen van duurzame ontwikkeling het hoofd te bieden: de circulariteit van apparatuur, in dit geval elektrische apparatuur, is een van de belangrijkste hefbomen voor het koolstofarm maken van onze activiteiten en onze waardeketen. Dit is waar onze samenwerking met Schneider Electric, al meer dan 20 jaar een partner, echt tot zijn recht komt”, aldus Fabrice Coquio, Senior Vice President en Managing Director van Digital Realty in Frankrijk. “Een goede wereldburger zijn is niet alleen het juiste om te doen, het is ook een goed zakelijk inzicht, en naarmate we verder komen, is het onze ambitie om klanten te helpen hun milieudoelen te bereiken en te overtreffen door gebruik te maken van onze diensten.” 

De partners van de toekomst 

Eind 2022 benaderde Digital Realty de divisies Secure Power, Sustainability en Circular Economy van Schneider Electric en gaf hen de opdracht een nieuw circulariteitsadviesonderzoek uit te voeren waarin een reeks duurzaamheidsaanbevelingen en verbeteringen zou worden beschreven in het PAR5-datacenter, de locatie die oorspronkelijk was aangewezen voor de eerste fase van testen en analyseren.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!