Witold Kepinski - 03 april 2024

Broadcom tweakt partner programma VMware Cloud Service Providers

Broadcom heeft het VMware Cloud Service Provider (VCSP)-programma (VMware Cloud Service Provider) volledig opnieuw gedefinieerd en opnieuw gelanceerd met nieuwe niveaus en nieuwe voordelen, zo meldt het bedrijf. VCSP Partners zullen helpen om VMware Cloud Foundation naar een breed scala van zakelijke en commerciële klanten van VMware te brengen en het als een beheerde service te leveren. Dit meldt Ahmar Mohammad, Vice President for Partners and Advanced Solutions Sales bij Broadcom, in een blog.

Broadcom tweakt partner programma VMware Cloud Service Providers image

Het nieuwe programma omvat drie niveaus: Pinnacle, Premier en Registered. Partners op elk niveau krijgen toegang tot verschillende voordelen, waaronder:

  • Vereenvoudigde prijzen en verbeterde marges
  • Toegang tot VMware Cloud Foundation-training en -certificering
  • Gezamenlijke marketing- en verkoopactiviteiten met Broadcom

Belangrijkste kenmerken van het nieuwe programma volgens Broadcom:

  • Standaardisatie en consistentie: Alle VCSP-partners leveren diensten op basis van dezelfde VMware Cloud Foundation-software.
  • Vereenvoudigd bedrijfsmodel: Alle diensten die door VCSP's worden aangeboden, zijn nu gebaseerd op een centrale abonnementslicentie.
  • Samen waarde leveren: Broadcom werkt samen met zijn VCSP Pinnacle-partners om te verkopen aan zakelijke klanten.
  • Open de deuren voor bestaande klanten van VMware Cloud Foundation: Klanten kunnen hun VCF-abonnement overdragen tussen on-premises en VCSP-omgevingen.
  • Focus op de juiste partners: Het verkleinde programma zorgt ervoor dat Broadcom samenwerkt met partners die in staat zijn om consistente op VMware Cloud Foundation gebaseerde services te leveren.

White label-model voor VCSP-geregistreerde partners

Broadcom heeft ook een white label-model ontwikkeld voor VCSP-geregistreerde partners die niet aan de criteria van het nieuwe programma voldoen. Hiermee kunnen ze VMware Cloud Foundation-rechten verkrijgen van een andere VCSP-partner en de service onder hun eigen merknaam aanbieden.

Nieuwe VMware Cloud Foundation (VCF) release in juli 2024

Tot meldt The Register dat er een nieuwe VMware Cloud Foundation (VCF) release is gepland voor in juli. "De release maakt het gebruik van één enkele licentiesleutel voor alle componenten van Cloud Foundation mogelijk, verbetert de OAuth-ondersteuning als stap richting single sign-on in het hele VMware-assortiment en voegt een NSX-overlay toe die de implementatie van softwaregedefinieerde netwerken mogelijk maakt zonder dat IP-adreswijzigingen", aldus The Register.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!