Wouter Hoeffnagel - 05 april 2024

'Alphabet overweegt overname van HubSpot'

Alphabet overweegt een overnamebod uit te brengen op HubSpot. Het wil zo zijn positie in de CRM- en cloudmarkt versterken.

'Alphabet overweegt overname van HubSpot' image

Bronnen melden aan Reuters dat Alphabet momenteel in gesprek is met adviseur over het mogelijke overnamebod. HubSpot levert online marketingsoftware en wordt gewaardeerd op zo'n 35 miljard dollar. Het bedrijf realiseerde in 2023 een omzet van 2,2 miljard dollar, en draaide daarbij een nettoverlies van 176,3 miljoen dollar.

Mogelijk grootste overname van Alphabet ooit

Het is onduidelijk welk bedrag Alphabet voor HubSpot over heeft. Wel melden de bronnen dat indien de transactie doorgang vindt het waarschijnlijk om de grootste overname door Alphabet ooit gaat. Onder meer Morgan Stanley zou als adviseur betrokken zijn. De bronnen benadrukken dat op dit moment nog geen concreet overnamebod is uitgebracht.

HubSpot is sinds 2014 actief op de beurs. Het gerucht is op de aandelenbeurs goed ontvangen; HubSpot zag zijn beurskoers enige tijd stijgen tot 674 dollar, wat 7,45% meer is dan voor de publicatie van Reuters. Op het moment van schrijven is het aandeel HubSpot 657,85 dollar waard.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!