Witold Kepinski - 05 april 2024

Cloud Software Group en Microsoft ondertekenen achtjarig strategisch partnerschap

Cloud Software Group, eigenaar van Citrix , en Microsoft hebben aangekondigd dat ze hun samenwerking verdiepen via een achtjarige strategische partnerschapsovereenkomst. De samenwerking zal de go-to-market-samenwerking voor het Citrix virtuele applicatie- en desktopplatform versterken en de ontwikkeling van nieuwe cloud- en AI-oplossingen ondersteunen met een geïntegreerde productroadmap. Daarnaast zal Cloud Software Group een verbintenis van 1,65 miljard dollar aangaan voor de Microsoft-cloud en zijn generatieve AI-mogelijkheden.

Cloud Software Group en Microsoft ondertekenen achtjarig strategisch partnerschap image

De overeenkomst zal een van de meest duurzame allianties in de sector tussen Citrix, een bedrijfsonderdeel van Cloud Software Group, en Microsoft versterken, aldus de twee partijen. 

Volgens het partnerschap is Citrix de geprefereerde Microsoft Global Azure Partner-oplossing voor Enterprise Desktop as a Service bij samenwerking met gezamenlijke Azure-klanten. De bedrijven zullen gezamenlijk het succes van klanten ondersteunen, oplossingen op maat, deskundige begeleiding en ondersteuning bieden om het cloudtraject van klanten te versnellen. Daarnaast zal Citrix Microsoft Azure inzetten als favoriete cloudoplossing, waardoor Citrix-klanten kunnen profiteren van de uitgebreide voordelen van het Citrix-platform, aangevuld met Azure Virtual Desktop en Windows 365. Bovendien zal de samenwerking diepere paden creëren naar moderne inkoopopties via Azure Marketplace, waar klanten Citrix-oplossingen eenvoudig kunnen evalueren, uitbreiden of vernieuwen.

“Nu organisaties flexibele werkmodellen omarmen, wordt de noodzaak om werknemers te voorzien van veilige, innovatieve oplossingen voor verbeterde productiviteit absoluut noodzakelijk”, zegt Sridhar Mullapudi, General Manager bij Citrix. “Het partnerschap tussen Citrix en Microsoft belichaamt de ‘Better Together’-relatie, waarbij de sterke punten van beide bedrijven worden gecombineerd om ongeëvenaarde waarde en innovatie aan onze klanten te leveren.”

“De vereenvoudiging van onze nieuwe Universal- en Cloud Platform-licenties, die al onze mogelijkheden samenbrengen, inclusief NetScaler, zal het voor klanten veel gemakkelijker maken om onze gezamenlijke oplossingen met Microsoft te gebruiken en te implementeren”, zegt Hector Lima, Chief Revenue Officer bij Citrix.

De overeenkomst zal ook de productiviteit en nieuwe innovaties op het gebied van AI versnellen. De engineeringorganisaties van Cloud Software Group implementeren GitHub Copilot voor al hun engineers met als doel de productiviteit van ontwikkelaars met ruim 20% te verhogen, waardoor het tempo van R&D in de hele organisatie wordt versneld. Ook heeft Spotfire, een business unit van de Cloud Software Group, onlangs een nieuwe Spotfire Copilot™-extensie aangekondigd, gebouwd op de Microsoft Azure OpenAI-service. De copiloot-assistent is rechtstreeks in Spotfire geïntegreerd, zodat klanten sneller meer gedaan kunnen krijgen met hun gegevens.

Om de samenwerking en productiviteit te vergroten, zal Cloud Software Group al zijn medewerkers overzetten naar Microsoft 365. Hierdoor zullen veldteams de beste productiviteit en AI-tools in hun klasse krijgen om een ​​nieuwe golf van gezamenlijke go-to-market-activiteiten mogelijk te maken.

“Ons strategisch partnerschap met Cloud Software Group is gebouwd op een gedeelde visie op klantsucces door de adoptie van cloud- en AI-technologie. Samen zullen we de klantervaring verbeteren met geïntegreerde oplossingen en go-to-market-ondersteuning voor de Citrix-businessunit”, aldus Judson Althoff, Executive Vice President en Chief Commercial Officer bij Microsoft: “Met Microsoft 365 als samenwerkingsplatform en Microsoft Azure als favoriete cloudoplossing is Citrix goed gepositioneerd om transformatieve oplossingen op schaal te leveren voor onze gezamenlijke klanten.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!