Witold Kepinski - 08 april 2024

Aerospike krijgt extra kapitaal voor zijn AI vector- en grafiekdatabase aanbod

Aerospike, heeft de afsluiting aangekondigd van een groeikapitaalinvestering van 109 miljoen dollar van Sumeru Equity Partners met aanvullende investeringen van bestaande investeerder Alsop Louie Partners. Deze nieuwste investering duidt op een validatie van de productkracht en bedrijfsprestaties van het bedrijf.

Aerospike krijgt extra kapitaal voor zijn AI vector- en grafiekdatabase aanbod image

De investering versnelt de innovatie en go-to-market-mogelijkheden voor de belangrijkste transactie-, analyse- en AI-oplossingen van Aerospike, waaronder vector- en grafiekdatabases, om te voldoen aan de torenhoge data-eisen van een wereldwijde markt voor data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI)-software die naar verwachting zal bereiken 251 miljard dollar in 2027 door IDC Research.

Aerospike ondersteunt veel van de grootste transactionele en machine learning (AI/ML)-applicaties bij wereldwijde ondernemingen, waaronder Adobe, AppsFlyer, Barclays, Flipkart, Myntra, PayPal en Riskified. Met Aerospike kunnen organisaties AI/ML-systemen sneller en tegen aanzienlijk lagere kosten grote hoeveelheden realtime gegevens leveren dan andere databaseproviders.

“De Aerospike-database is speciaal gebouwd voor ongekende schaal, de hoogste prestaties en de laagste latentie. Daarom heeft de explosie aan realtime gegevens ons zakelijke momentum aangewakkerd. Heel eenvoudig: we zijn gemaakt voor deze uitdaging”, zegt Subbu Iyer, CEO van Aerospike. “AI ontwricht elke sector en voedt een onverzadigbare vraag naar data. De belofte van het AI-tijdperk vereist een nieuwe infrastructuur die meer gegevens in realtime kan benutten. Omdat AI-toepassingen context vereisen, bieden wij de enige vectoroplossing op productieniveau die consistente nauwkeurigheid op schaal levert op aanzienlijk minder infrastructuur dan wie dan ook. We zijn opgetogen om met Sumeru samen te werken in onze volgende groeifase, terwijl we ernaar streven voortdurende innovatie en investeringen in onze producten te stimuleren.”

Sumeru biedt groeikapitaal, schaalpartnerschappen en operationele expertise aan toonaangevende softwarebedrijven. Het bedrijf heeft in zijn geschiedenis ruim 3 miljard dollar geïnvesteerd en werkt samen met oprichters en managementteams om hun bedrijven op te schalen door prioriteit te geven aan organische groei in productleiderschap, go-to-market-versnelling en groeicultuur.

“AI transformeert de economie en biedt nieuwe kansen voor groei en innovatie. Aerospike, met zijn indrukwekkende klantenbestand en prestatievoordeel op schaal, bevindt zich in een unieke positie om een ​​fundamenteel element te worden voor de volgende generatie real-time AI-applicaties”, aldus George Kadifa, medeoprichter en algemeen directeur van Sumeru, die ook zal toetreden tot de bestuur als onderdeel van de transactie. “We waren onder de indruk van het productleiderschap van Aerospike en het groeiende aantal geïnstalleerde AI/ML-applicaties die actief zijn op het gebied van fraudedetectie, klantenaanbevelingssystemen, digitale betalingsinfrastructuur en andere bedrijfskritische gebruiksscenario's waarbij precisie en lage latentie van belang zijn. Ons team kijkt ernaar uit om samen te werken met Subbu en het bedrijf terwijl het zijn productsuite en go-to-market-mogelijkheden uitbreidt in de volgende fase van zijn schaaltraject.”

Aerospike AI-ready vector- en grafiekdatabases

Aerospike werkt op een fractie van de infrastructuur die andere databases nodig hebben, waardoor de servervoetafdruk en de kosten met maar liefst 80% worden verminderd. Dit is vooral belangrijk omdat bedrijven de behoeften van een grotere IT-infrastructuur in evenwicht brengen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verminderen.

De voor ontwikkelaars geschikte Aerospike Graph levert voorspelbare single-digit milliseconden multi-hop grafiekquery's met extreme doorvoer over miljarden hoekpunten en biljoenen randen. De nieuwe Aerospike Vector Search werkt op grootschalige opname van realtime gegevens om consistente nauwkeurigheid te leveren, ongeacht de werklast of gegevensgrootte. De grafiek- en vectordatabases van Aerospike werken zowel onafhankelijk als gezamenlijk ter ondersteuning van AI-gebruiksscenario's, zoals retrieval augmentedgeneration (RAG), semantisch zoeken, aanbevelingen, fraudepreventie en advertentietargeting.

“Door Aerospike te gebruiken hebben we onze nauwkeurigheid aanzienlijk verbeterd”, zegt Guy Machlev, VP Engineering bij Riskified. “Aerospike heeft ervoor gezorgd dat ons systeem oneindig kan worden geschaald en betere prestaties en efficiëntie kan bereiken zonder dat we worden gestraft voor succes door hogere infrastructuurkosten als gevolg van een groter volume. We kijken ernaar uit om Aerospike verder te laten bouwen aan zijn kerndatabase om een ​​uiterst krachtige vectorzoekoplossing te leveren.”

Aerospike Cloud voor ontwikkelaars

Met Aerospike Cloud kunnen ontwikkelaars snel apps bouwen en implementeren. Daarnaast biedt de Aerospike Developer Hub voorbeeldcode, tutorials en documentatie.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!