Wouter Hoeffnagel - 08 april 2024

Cloudflare neemt Baselime over

Cloudflare neemt Baselime over. Cloudflare wil de cloudgebaseerde observability-technologie van Baselime integreren met zijn ontwikkelaarsplatform, en zo de uitdagingen van observability voor serverloze apps oplossen.

Cloudflare neemt Baselime over image

Op serverloze architecturen kunnen complete toepassingen worden gebouwd, variërend van computing tot databases en opslag. Toch wordt observeerbaarheid vaak gezien als een van de zwakke punten van serverloze architecturen, het inruilen van zichtbaarheid in het gedrag van de applicatie voor een schaalbare infrastructuur die niet beheerd hoeft te worden. Het ontwikkelen en debuggen van productietoepassingen vereist het vermogen om trends en patronen te begrijpen, prestatieproblemen te identificeren en fouten te isoleren om de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid te waarborgen. Toegang hebben tot dit niveau van zichtbaarheid, bij voorkeur allemaal binnen één platform, is een kritieke factor die ontwikkelaars in overweging nemen bij het kiezen van een platform waarop ze willen bouwen.

Services in productie implementeren

Met deze overname treedt Cloudflare toe tot de observability-markt om ontwikkelaars verder in staat te stellen services in productie te implementeren, waardoor teams kunnen identificeren wanneer een release fout is gegaan en moet worden teruggedraaid, bugs en regressies kunnen onderzoeken en prestaties kunnen optimaliseren. Ontwikkelaars zullen ook profiteren van de mogelijkheid om de kosten van hun serverloze applicaties te optimaliseren, door inzicht te krijgen in de snelheid van de verzoeken en bronnen van latentie te analyseren.

Met deze overname wordt Baselime geïntegreerd in het ontwikkelaarsplatform van Cloudflare. Hiermee kunnen ontwikkelaars onder meer:

  • Observability-data over duizenden mogelijke velden en waarden analyseren om alle fouten, verzoeken of prestatieproblemen voor specifieke gebruikers of voor complete toepassingen aan het licht te brengen.
  • OpenTelemetry-gebaseerde tools en standaarden benutten om de integratie met een uiteenlopende reeks applicatieframeworks en cloudproviders te vergemakkelijken. Deze tools en standaarden stellen ontwikkelaars in staat om hun applicaties eenvoudig en consistent te instrumenteren voor uitgebreide observability-data, waardoor het eenvoudiger wordt om problemen snel op te lossen. Onafhankelijk of deze nu invloed hebben op een enkele gebruiker, een groep gebruikers of de toepassing als zodanig.
  • Inzichten uit observability-data halen dankzij meerdere verbeteringen van de ontwikkelaarservaring, waaronder het in realtime volgen van fouten op basis van logbestanden en traces, waarschuwingen op basis van actie, traceerdiagrammen en tijdlijnen, een toegankelijke query-engine en een AI-debug-assistent.
CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!