Witold Kepinski - 09 april 2024

OMRON Healthcare neemt Luscii Healthtech over

Het Japanse OMRON Healthcare heeft de overname aangekondigd van het Nederlandse Luscii Healthtech uit Utrecht, een snelgroeiende scale-up in de sector van platforms voor digitale gezondheidszorg en consultatie op afstand.

OMRON Healthcare neemt Luscii Healthtech over image

Sinds de startinvestering van OMRON in 2018 hebben de twee bedrijven nauw samengewerkt en kennis en ervaring gedeeld op het gebied van de ontwikkeling van digitale gezondheid. Als digital native bedrijf en pionier op het gebied van slimme zorg op afstand en virtuele afdelingen cultiveert Luscii een cultuur voor innovatie en een flexibele filosofie, waardoor ze met succes kunnen voldoen aan de complexe en snel veranderende eisen van gezondheidszorgsystemen, aldus OMRON.

Zorg aan huis, gericht op ruim 150 ziekten

Luscii biedt een volledig aanpasbaar platform en app voor zorg thuis, gericht op meer dan 150 ziekten, waaronder ziekten die chronische hypertensie-, cardiovasculaire en luchtwegpatiënten treffen. Als marktleider in Nederland, waar Luscii samenwerkt met ongeveer 70% van de ziekenhuizen in het land, breidt het platform zijn aanwezigheid ook uit naar andere markten, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland en diverse andere landen in Europa en Afrika. De geïntegreerde zorgnetwerkbenadering van Luscii verbindt naadloos verschillende belanghebbenden in de gezondheidszorg, waaronder huisartsen, ziekenhuizen, gemeenschapszorg en callcenters van virtuele afdelingen.

Prestaties

Via dit onderling verbonden systeem bereikt Luscii opmerkelijke resultaten, waaronder een reductie van 81% in ongeplande opnames voor patiënten met hartfalen 1 , een reductie van 79% in echografieën en opnames voor patiënten met zwangerschapshypertensie 2 en een reductie van 51% in de kosten bij patiënten met COPD 3 . Door gebruik te maken van gegevens en samenwerking te bevorderen, kunnen zorgverleners patiënten op afstand monitoren en begeleiden, waardoor ze tijd besparen en tegelijkertijd een betere betrokkenheid en betere gezondheidsresultaten garanderen.

Voordelen van de overname

OMRON's inzicht in de markt voor patiëntmonitoring op afstand in de eerstelijnszorg in Groot-Brittannië en Europa zal Luscii in staat stellen uitgebreide diensten te ontwikkelen om zorgprofessionals op een geïntegreerde manier te ondersteunen, variërend van huisartsen tot ziekenhuizen, binnen één enkel platform. Deze oplossingen zijn ontworpen om een ​​spectrum aan ziekten aan te pakken, in lijn met de overkoepelende 'Going for Zero'-visie van OMRON, om hartaanvallen en beroertes te elimineren. Deze overname heeft tot doel het niveau van de diensten voor patiëntmonitoring op afstand (RPM) te verhogen en bij te dragen aan een toekomst waarin de impact van verschillende ziekten tot een minimum wordt beperkt.

“OMRON Healthcare zet zich in voor de ontwikkeling van levensreddende cardiovasculaire gezondheidstechnologieën in het nastreven van onze Going for Zero-visie. Als onderdeel van onze langetermijnvisie verbinden we ons ertoe het bedrijf uit te breiden naar digitale gezondheidszorgdiensten. Deze overname is opnieuw een belangrijke bijdrage aan die doelstelling en we zullen de digitale gezondheidszorg blijven bevorderen en samenwerken om levens te redden”, zegt André van Gils, Senior General Manager Global Sales & Marketing hoofdkantoor van OMRON Healthcare.

"De visie van Luscii, 'ruimte creëren voor zorg' sluit naadloos aan bij de doelstellingen van OMRON. Het is onze droom geweest dat elke patiënt de aandacht krijgt die hij verdient", zegt prof. Daan Dohmen, CEO en oprichter van Luscii. "Door te profiteren van het wereldwijde netwerk van OMRON kunnen we sneller uitbreiden en onze ambitie nog sneller verwezenlijken. Zowel mijn medeoprichters als alle andere teamleden kijken erg uit naar deze volgende stap in onze missie!"

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!