Redactie - 11 april 2024

'Nieuwe AI-pc's Microsoft moeten sneller worden dan Apple MacBooks'

De nog aan te kondigen Windows-laptops met Qualcomm’s Snapdragon X Elite processor zijn sneller dan de nieuwste MacBook Air van Apple met een M3-chip. Dat is althans wat The Verge meldt op basis van interne documenten die de IT-nieuwssite kon bemachtigen.

'Nieuwe AI-pc's Microsoft moeten sneller worden dan Apple MacBooks' image

Microsoft plant volgende maand een evenement waarop het IT-bedrijf haar visie op AI-pc’s uit de doeken wil doen. Uit de documenten die The Verge inkeek, blijkt dat Microsoft nu zwaar gaat inzetten op de nieuwe Snapdragon X Elite processor van Qualcomm. Microsoft heeft zoveel vertrouwen in deze nieuwe Qualcomm-chips dat het een aantal demo’s plant die moeten aantonen hoe deze processors sneller zijn dan een M3 MacBook Air. Zowel in CPU-performantie, AI-taken én in app-emulatie zou de nieuwe Qualcomm-chip het beter doen dan de M3-chip van Apple.

Voor Microsoft gaat het om meer dan alleen maar een symbolische overwinning. De snelheidsdoorbraak komt er op een moment dat alle pc-hardwarefabrikanten volop inzetten op nieuwe toestellen die artificiële intelligentie optimaal moeten ondersteunen. AI-pc’s – zoals het nieuwe segment omschreven wordt – moeten krachtig genoeg zijn om AI-toepassingen ook (deels) lokaal te draaien. AI-pc’s zijn met andere woorden niet volledig afhankelijk van de cloud.

In samenwerking met Data News

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!