Wouter Hoeffnagel - 12 april 2024

Exclusive Networks en Thales ondersteunen MSP's met veilig identiteitsbeheer

Exclusive Networks, een speler in cybersecurity voor digitale infrastructuur, en leverancier van technologiebeveiliging Thales gaan samen Thales SafeNet Trusted Access (STA) aanbieden via de X-OD dienst van Exclusive Networks voor Managed Service Providers (MSP's). Met dit aanbod kunnen MSP's Identity & Access Management (IAM) leveren aan hun kleine en middelgrote bedrijfsklanten en bedrijven.

Exclusive Networks en Thales ondersteunen MSP's met veilig identiteitsbeheer image

"In de wereld van vandaag, gedreven door de cloud, staan organisaties voor steeds grotere beveiligingsuitdagingen vanwege de complexiteit van het beheren van toegang tot hybride en multi-cloudomgevingen," zei Karl Roe, leider Partnerships voor de Exclusive Networks X-OD Service. "Dankzij onze samenwerking met Thales bieden we MSP's de tools die ze nodig hebben om deze uitdagingen aan te gaan en hun klanten hoogwaardige beveiliging, een uitstekende gebruikerservaring, betere kostenbesparingen en, het belangrijkste, verbeterd klantsucces te bieden."

Snelle implementatie en flexibele licenties

Thales SafeNet Trusted Access via de X-OD service van Exclusive Networks geeft MSP's onder meer toegang tot functionaliteit voor klik-en-implementatie. Dit stelt hen in staat cloudomgevingen van klanten in korte tijd te beveiligen. Daarnaast krijgen zij toegang tot flexibele licenties. Het pay-as-you-go-model verwijdert voorafgaande kosten. Exclusive Networks en Thales richten zich daarbij op mkb- en enterprise-klanten met implementaties voor 500 gebruikers of minder.

Ook biedt het aanbod toegang tot gestroomlijnde workflow met zelfoffertes, vereenvoudigde bestellingen en geconsolideerde facturering via X-OD. MSP's realiseren een voorspelbare inkomstenstroom via flexibele abonnementsmogelijkheden. Ook helpt het aanbod MSP's zich te onderscheiden van de concurrentie door het aanbieden van 24/7 ondersteuning en sterke beveiliging.

Identiteiten beter beschermen

Het laatste Verizon breach-rapport toont aan dat meer dan 80 procent van alle inbreuken begint met de identiteit van een gebruiker. Thales STA op X-OD biedt een betaalbare manier om dit risico te verkleinen, en vergroot daarmee aanzienlijk de beveiliging van de klant voor een kleine investering. Klanten kunnen onder meer legacy- en cloudtoepassingen beschermen, en het risico van ongeautoriseerde toegang met MFA en zero trust-toegangsbeleid beperken.

MSP's kunnen onder meer SSO en een scala aan wachtwoordloze authenticatiemethoden aanbieden. Denk echter ook aan VPN's, waarbij klanten alleen betalen voor de gebruikers die toegang tot toepassingen nodig hebben.

Guido Gerrits, Global Head of Channels voor Identity and Access Management bij Thales: “Deze samenwerking met Exclusive Networks op X-OD sluit aan bij onze missie om vertrouwd identiteits- en toegangsbeheer te helpen opbouwen voor organisaties van alle groottes. Elke digitale interactie begint met identiteit. Door Thales SafeNet Trusted Access via X-OD aan te bieden, voorzien we MSP's van een krachtig, gebruiksvriendelijk instrument om te voldoen aan de steeds veranderende beveiligingsbehoeften van hun klanten, wat uiteindelijk leidt tot een veiliger en efficiënter digitaal landschap voor bedrijven."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!