Witold Kepinski - 11 april 2024

Cohesity en IBM werken nauwer samen rond cybersecurity

Cohesity heeft een verdieping aangekondigd van zijn samenwerking op het gebied van cyberveerkracht met IBM. De verbeterde relatie zal de ontwikkeling van essentiële cyberweerbaarheidscapaciteiten versnellen om tegemoet te komen aan de kritieke behoefte van organisaties aan meer gegevensbeveiliging en veerkracht in hybride cloudomgevingen.

Cohesity en IBM werken nauwer samen rond cybersecurity image

Met deze aankondiging voltooit Cohesity zijn Series F-financiering, waarbij IBM zich aansluit bij NVIDIA als strategische investeerder.

Uit het meest recente rapport over de kosten van een datalek, gesponsord door IBM Security, blijkt dat de wereldwijde gemiddelde kosten van een datalek in 2023 4,45 miljoen dollar bedroegen, een stijging van 15% ten opzichte van de voorgaande drie jaar. Om klanten te helpen dit probleem direct aan te pakken, heeft IBM Cohesity-mogelijkheden geleverd in IBM's end-to-end cyberweerbaarheidsplatform, IBM Storage Defender, waardoor het vermogen van klanten om te herstellen van datalekken en cyberaanvallen wordt versterkt.

“IBM is een krachtige partner in de enterprise cloud- en IT-infrastructuurmarkt. Ze brengen tientallen jaren aan expertise mee in onze relatie, naast hun investeringen in ons bedrijf om incrementeel onderzoek en ontwikkeling te helpen financieren om klanten een nog sterkere cyberweerbaarheid te bieden”, aldus Sanjay Poonen (foto), CEO en president van Cohesity. “We zijn heel blij dat IBM met ons samenwerkt, terwijl we gecombineerde klanten blijven helpen bedreigingen snel te detecteren en de activiteiten tijdens een aanval in stand te houden om bedrijfsonderbrekingen te voorkomen.”

“Datalekken blijven een van de grootste bedreigingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het bevorderen van bedrijfsresultaten”, zegt Ric Lewis, SVP Infrastructure bij IBM. “We zijn verheugd om onze samenwerking met Cohesity te verdiepen om klanten innovatieve end-to-end softwaregedefinieerde oplossingen te bieden die zijn ontworpen om hun cyberveerkracht te vergroten en bedrijfsonderbrekingen te helpen voorkomen.”

De samenwerking van Cohesity met IBM heeft Cohesity DataProtect samengebracht met IBM's Storage Defender Solution om hun gezamenlijke klanten te helpen gegevens te beschermen, monitoren, beheren en herstellen. Cohesity DataProtect is een krachtige, beveiligde back-up- en hersteloplossing. Het is ontworpen om uw gegevens te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen en biedt uitgebreide, op beleid gebaseerde bescherming voor uw cloud-native, SaaS- en traditionele gegevensbronnen. DataProtect convergeert producten met meerdere punten naar één enkel multicloud-platform dat lokaal wordt geïmplementeerd of als een service wordt gebruikt.

IBM Storage Defender maakt gebruik van AI en eventmonitoring op meerdere opslagplatforms via één enkel paneel om de datalaag van organisaties te helpen beschermen tegen risico's zoals ransomware, menselijke fouten en sabotage. Daarnaast wordt verwacht dat IBM Storage Defender een cyberkluis en cleanroom-functies zal bevatten met geautomatiseerde herstelfuncties die zijn ontworpen om bedrijven te helpen bedrijfskritische gegevens in uren of minuten te herstellen, vergeleken met wat vroeger dagen in beslag nam.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!