Redactie - 12 april 2024

HPE CEO Antonio Neri benadrukt sterk AI aanbod

HPE-CEO Antonio Neri benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering het sterke AI-aanbod van het bedrijf. Hij is ervan overtuigd dat HPE's unieke portfolio van supercomputing, datacenter toepassingen, netwerken en servers hen een leidende positie geeft in de snelgroeiende AI-markt.

HPE CEO Antonio Neri benadrukt sterk AI aanbod image

Neri weerlegde de suggestie dat concurrenten HPE voor zijn op het gebied van AI. Hij erkende wel dat HPE zijn AI-mogelijkheden beter moet communiceren. HPE heeft volgens hem een uniek portfolio dat alle aspecten van AI omvat.

De overname van Juniper Networks en HPE's GreenLake hybride cloudstrategie worden gezien als belangrijke troeven in de AI-strategie. AI stimuleert ook de serveractiviteiten van HPE, en de toenemende vraag naar netwerkcapaciteit door AI maakt de Juniper-deal strategisch waardevol aldus Neri.

Ondanks dat HPE de verwachtingen voor het laatste kwartaal niet haalde, behaalde het bedrijf in 2023 met 29,1 miljard dollar de hoogste omzet in de vier jaar van Neri als CEO. HPE keerde sinds 2018 11 miljard dollar uit aan aandeelhouders via dividenden en aandeleninkoop.

Het bestuur heeft "groot vertrouwen" in het leiderschap van HPE en is ervan overtuigd dat het bedrijf op de goede weg is om te profiteren van de kansen in de AI-markt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!