Witold Kepinski - 13 april 2024

Claroty verzekert 100 miljoen dollar aan strategische groeifinanciering

Claroty, het bedrijf voor de bescherming van cyberfysieke systemen, heeft aangekondigd dat het 100 miljoen dollar aan strategische groeifinanciering heeft veiliggesteld. Deelnemers zijn onder meer lead equity-investeerder Delta-v Capital, evenals AB Private Credit Investors bij AllianceBernstein, Standard Investments, Toshiba Digital Solutions, SE Ventures, Rockwell Automation en Silicon Valley Bank, een divisie van First Citizens Bank. Gecombineerd met Claroty's bestaande financiering van $635 miljoen tot nu toe, versterkt deze nieuwe financiering de leidende positie van het bedrijf op de cyberbeveiligingsmarkt voor kritieke infrastructuur verder.

Claroty verzekert 100 miljoen dollar aan strategische groeifinanciering image

Het geld zal worden gebruikt om Claroty's platformbenadering van de bescherming van cyberfysieke systemen (CPS) op te schalen in belangrijke branches, waaronder de publieke sector en zwaar gereguleerde sectoren van kritieke infrastructuur, om uit te breiden in opkomende regio's in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific, en om onderzoek te stimuleren en ontwikkeling van kern- en aangrenzende technologieën, inclusief veilige toegang op afstand, en verdubbeling van nieuwe en bestaande strategische partnerschappen.

“Het afgelopen jaar heeft ongekende geopolitieke, macro-economische en regelgevende veranderingen met zich meegebracht die nieuwe trends en uitdagingen hebben gecreëerd voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de kritieke infrastructuur in de wereld”, aldus Yaniv Vardi, CEO van Claroty. “Met onze diepgaande domeinexpertise, ongeëvenaarde technologische mogelijkheden in ons uitgebreide platform en uitgebreid partner-ecosysteem is Claroty uniek uitgerust om CPS-verdedigers te helpen bij het navigeren door deze veranderingen. Deze nieuwe investering versterkt onze leidende positie op de CPS-beveiligingsmarkt en stuwt ons vooruit op onze reis om ervoor te zorgen dat de cyber- en fysieke wereld veilig verbinding kunnen maken om vooruitgang te stimuleren, de productiviteit te verbeteren en ons leven te ondersteunen.”

De financiering komt kort na een gedenkwaardig jaar voor Claroty, dat nu samenwerkt met 20% van de Fortune 100 bedrijven.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!