Redactie - 15 april 2024

Doek valt voor One VPN van Google

Google gaat later dit jaar de VPN-dienst afsluiten die bij zijn clouddienst hoorde. Een VPN voor de Google Pixel blijft wel bestaan.

Doek valt voor One VPN van Google image

Google One VPN is in oktober 2020 geïntroduceerd als een manier om extra beveiliging te bieden voor de Android smartphone. De VPN fungeerde daarbij als een laag tussen de smartphone en het internet. Het systeem is momenteel beschikbaar in de Google One apps voor Android en iOS, maar blijkt dus niet super populair.

Gebrek aan interesse

Waar het eerst onderdeel vormde van een Premium plan voor zo’n tien dollar per maand, werd het vorig jaar nog teruggebracht naar een bundel van 1,99 dollar per maand. Maar ook dat lijkt het grote publiek niet te hebben aangetrokken. Google zegt dat het de dienst later dit jaar zal afsluiten door gebrek aan interesse. Het bedrijf wil zijn energie in andere diensten steken, zo schrijft techsite 9to5Google.

Voor gebruikers van de Pixel VPN verandert er ondertussen niets. Die gratis VPN-dienst hoort bij de smartphones van de techgigant, sinds de Pixel 7. Updates voor die VPN blijven ook doorgaan. Een grote update die eerder in de Pixel 8 werd doorgevoerd, staat nog op de planning voor oudere versies.

In samenwerking met Data News

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!