Witold Kepinski - 12 april 2024

Zscaler neemt Airgap Networks over

Zscaler heeft zijn volgende grote stap aangekondigd in zijn Zero Trust SASE positie door een overeenkomst te ondertekenen voor de overname van Airgap Networks, dat agentloze segmentatie biedt voor zakelijke IT- en OT-omgevingen.

Zscaler neemt Airgap Networks over image

De combinatie van Zero Trust SD-WAN van Zscaler en de agentless segmentatietechnologie van Airgap Networks zal de manier transformeren waarop bedrijven Zero Trust-segmentatie implementeren op IoT/OT-apparaten en kritieke infrastructuur in vestigingen, campussen, fabrieken en datacenters, inclusief oost-west-connectiviteit, aldus Zscaler.

Traditionele NAC- en netwerkgebaseerde firewalls die statische Access Control Lists (ACL's) gebruiken om het oost-westverkeer te controleren, zijn niet ontworpen om te voorkomen dat geavanceerde bedreigingen zich lateraal binnen een Local Area Network (LAN) verplaatsen. De nieuwe aanpak van Airgap Networks, die gebruik maakt van een intelligente Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) proxy-architectuur, isoleert elk apparaat en controleert dynamisch de toegang op basis van identiteit en context, waardoor het bedrijfsrisico voor ondernemingen met een kritieke infrastructuur wordt verminderd.

Klanten profiteren volgens Zsacler op de volgende manieren:

  • Zero Trust uitbreiden naar apparaten op interne netwerken - De technologie van Airgap Networks dwingt Zero Trust-principes af in het oost-west (LAN) apparaatverkeer, waardoor het interne aanvalsoppervlak wordt verkleind om laterale dreigingsbewegingen op campus- en OT-netwerken te helpen elimineren.
  • Beveiliging van kritieke OT-infrastructuur - De technologie van Airgap Networks zorgt voor realtime apparaatdetectie en inline handhaving. Het fungeert als een ransomware-kill-schakelaar, waardoor niet-essentiële apparaatcommunicatie wordt uitgeschakeld om de beweging van laterale dreigingen een halt toe te roepen zonder de bedrijfsactiviteiten te onderbreken. De oplossing van Airgap Networks neutraliseert geavanceerde bedreigingen, zoals ransomware op IoT-apparaten, OT-systemen en apparaten die geen agenten kunnen gebruiken.
  • Het leveren van operationele eenvoud en kostenbesparingen - De oplossing van Airgap Networks elimineert de behoefte aan risicogevoelige oost-west firewalls en verouderde beveiligingstechnologieën, zoals Network Access Control (NAC), met de mogelijkheid om al het verkeer van beheerde en onbeheerde apparaten te identificeren en te controleren op elk filiaal-, campus- of fabrieksnetwerk zonder dat er wijzigingen aan de bestaande schakel- en routeringsinfrastructuur nodig zijn. Dit verbetert de beveiligingssituatie van bedrijven dramatisch, omdat traditionele benaderingen waarbij NAC wordt gebruikt fundamenteel in tegenspraak zijn met het fundamentele principe van Zero Trust: 'nooit vertrouwen, altijd verifiëren'.

“Samen hebben Zscaler en Airgap Networks de mogelijkheid om elk aspect van de manier waarop traditionele oplossingen de beveiliging in campus- en datacenteromgevingen hebben benaderd, opnieuw te bedenken, met name van oost naar west”, zegt Naresh Kumar, Vice President en General Manager van Product Management, Zscaler. “Zscaler verdubbelt SASE met aanzienlijke innovatie rond Zero Trust Networking, waardoor SD-WAN, NAC en firewall-gebaseerde beveiliging voor oost-west- en OT-netwerken worden verstoord.”

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!