Wouter Hoeffnagel - 15 april 2024

Gebruikte onderdelen voor iPhone-reparaties wordt toegestaan

Apple gaat het gebruik van gebruikte onderdelen voor het repareren van iPhones toestaan. Ook hoeven reparateurs minder vaak contact op te nemen met Apple voor het activeren van vervangende onderdelen.

Gebruikte onderdelen voor iPhone-reparaties wordt toegestaan image

Het Amerikaanse techbedrijven gaat onder meer het gebruik van gebruikte schermen, batterijen en sensoren mogelijk maken. Apple meldt dat dit mogelijk wordt bij bepaalde iPhone-modellen, maar laat in het midden om welke modellen het exact gaat. Apple's SVP hardware engineering John Ternus stelde eerder echter dat het om de iPhone 15 gaat, meldt de Washington Post.

Onderdeel activeren

Indien een reparateur op dit moment bijvoorbeeld een nieuw moederbord, scherm of batterij in een iPhone plaatst, moeten zij contact opnemen met Apple om dit onderdeel te laten activeren. Indien dit niet gebeurt kan de iPhone een waarschuwing tonen dat een nieuw origineel onderdeel is gebruikt.

Apple gaat gecertificeerde onderdelen maken waarbij dit proces niet langer hoeft worden uitgevoerd. Indien reparateurs deze onderdelen gebruiken, werken deze na plaatsing direct in iPhones zonder activatie door Apple.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!