Wouter Hoeffnagel - 16 april 2024

Investeerders steken miljoen euro in Drone Operations Center AirHub

LUMO Labs en Lumaux investeren een miljoen euro in de Nederlandse startup AirHub. De startup is de ontwikkelaar van een Drone Operations Center, dat bestaat uit een mobiel software platform en een online dashboard voor het beheer van vloten van drones voor beveiligings-, kritieke infrastructuur- en first responder operaties. Het systeem verhoogt de efficiëntie van dit soort operaties en zorgt voor compliance met wereldwijde wet- en regelgeving in de luchtvaart.

Investeerders steken miljoen euro in Drone Operations Center AirHub image

Deze nieuwe kapitaalinjectie, tezamen met de expertise en het netwerk van de investeerders, stelt AirHub in staat om hun operaties in Europa te versterken en ondersteunt de plannen van de startup voor uitbreiding naar onder meer het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Hiermee kan AirHub inspelen op de wereldwijde vraag naar geavanceerde drone technologieën.

Het Drone Operations Center van AirHub verhoogt de operationele efficiëntie voor beveiligings-, kritieke infrastructuur- en first responder operaties aanzienlijk. Het waarborgt daarnaast de naleving van wet- en regelgeving en de strengste veiligheids-, beveiligingsstandaarden, met op maat gemaakte applicaties voor mobiele besturingssystemen zoals iOS, Android en DJI Smart Controller. Verder is het product voorzien van een intuïtief online dashboard voor het aansturen en managen van drone operaties.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!