Wouter Hoeffnagel - 16 april 2024

Samsung ontvangt miljarden dollars voor bouw chipfabrieken VS

Samsung ontvangt 6,5 miljard dollar aan financiële steun onder de Amerikaanse Chips Act voor het uitbreiden van zijn chipproductie op Amerikaanse bodem. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat met dit geld zijn productiefaciliteiten in Texas uitbreiden.

Samsung ontvangt miljarden dollars voor bouw chipfabrieken VS image

Dit is door de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo bekendgemaakt. De chips die Samsung in Texas produceert zijn gericht op de luchtvaartsector, defensie en auto-industrie. Met de investering wil Samsung de productiecapaciteit vergroten.

Naar verwachting investeert Samsung voor het einde van het decennium in totaal zo'n 45 miljard dollar in zijn faciliteiten in Texas. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de investering die Samsung tot nu toe had toegezegd. In totaal worden vier nieuwe faciliteiten gebouwd in de omgeving van Austin. Het gaat onder meer om een chipfabriek van 17 miljard dollar die Samsung in 2021 al aankondigde. Daarnaast bouwt het bedrijf een tweede chipfabriek, een packagingfaciliteit en een research & development center.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!