Witold Kepinski - 16 april 2024

Rubrik wil 713 miljoen dollar ophalen met beursintroductie

Rubrik, een bedrijf voor gegevensbeveiliging in de cloud, heeft bekendgemaakt dat het van plan is om tot 713 miljoen dollar op te halen met een beursintroductie. Het bedrijf heeft 23 miljoen aandelen ingediend voor de verkoop, met een verwachte prijs tussen 28 en 31 dollar per stuk.

Rubrik wil 713 miljoen dollar ophalen met beursintroductie image

Rubrik streeft naar een notering aan de New York Stock Exchange onder het symbool "RBRK" zo blijkt staat te lezen in een document van het bedrijf dat is gestuurd naar de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

 De beursintroductie zou het bedrijf kunnen waarderen op 5,4 miljard dollar, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de 4 miljard dollar waardering in 2021.

De jaarlijkse terugkerende omzet van Rubrik steeg met 47% naar 784 miljoen dollar in het fiscale jaar 2024, terwijl het nettoverlies 354,2 miljoen dollar bedroeg. Het bedrijf heeft meer dan 6.100 klanten.

Rubrik hoopt de eerste beursintroductie in de cyberbeveiligingssector in meer dan twee jaar te zijn. De IPO-plannen van andere beveiligingsbedrijven, zoals Snyk, Cato Networks en Claroty, zijn naar verluidt in de wacht gezet.

De beursintroductie van Rubrik is een teken van de groeiende vraag naar cloudgebaseerde gegevensbeveiligingsoplossingen. Het bedrijf hoopt met de opgehaalde gelden zijn producten en diensten verder te ontwikkelen en zijn marktaandeel uit te breiden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!