Witold Kepinski - 17 april 2024

AMD breidt zakelijk AI PC portfolio uit

AMD heeft nieuwe producten aangekondigd die zijn commerciële mobiele en desktop AI-pc-portfolio zullen uitbreiden en uitzonderlijke productiviteit en premium AI- en connectiviteitservaringen voor het bedrijfsleven zullen bieden gebruikers. De nieuwe AMD Ryzen PRO 8040-serie bestaat uit geavanceerde x86-processors die zijn gebouwd voor zakelijke laptops en mobiele werkstations. Daarnaast heeft AMD ook de AMD Ryzen PRO 8000-serie desktopprocessor aangekondigd, de eerste AI-compatibele desktopprocessor voor zakelijke gebruikers, ontworpen om geavanceerde prestaties te leveren met een laag stroomverbruik.

AMD breidt zakelijk AI PC portfolio uit image

Nu AMD Ryzen AI in bepaalde modellen is ingebouwd, breidt AMD zijn leiderschap op het gebied van AI-pc's verder uit. Door gebruik te maken van de CPU, GPU en speciale on-chip neurale verwerkingseenheid (NPU), bieden nieuwe Ryzen AI-aangedreven processors meer speciale AI-verwerkingskracht dan eerdere generaties , met maximaal 16 speciale NPU TOPS (Trillions of Operations Per Second). ) en maximaal 39 totale systeemTOPS. 

Commerciële pc's die zijn uitgerust met nieuwe Ryzen AI-compatibele processors zullen de gebruikerservaring helpen transformeren en prestaties van de volgende generatie bieden voor AI-compatibele samenwerking, contentcreatie en data- en analyseworkloads. Met de toevoeging van AMD PRO-technologieën kunnen IT-managers beheerfuncties op bedrijfsniveau ontgrendelen om de IT-activiteiten te vereenvoudigen en de pc-implementatie sneller in de hele organisatie te voltooien, ingebouwde beveiligingsfuncties voor chip-naar-cloud-verdediging tegen geavanceerde aanvallen, evenals ongekende stabiliteit, betrouwbaarheid en platformlevensduur voor bedrijfssoftware.

“AMD levert het breedste portfolio van AI-technologieën om aan de behoeften van het moderne bedrijfsleven te voldoen. Terwijl we ons leiderschap op het gebied van AI-pc’s blijven uitbreiden, brengen we meer kracht en efficiëntie naar een breed scala aan desktops en mobiele pc’s”, aldus Jack Huynh, senior vice president en general manager, Computing and Graphics Group bij AMD. “Onze nieuwste processors uit de PRO-serie zetten een nieuwe standaard voor premium computerervaringen en helpen bedrijven AI-mogelijkheden op hun pc’s te implementeren met toonaangevende prestaties en beveiliging.”

De nieuwe mobiele processors uit de Ryzen PRO 8040-serie zullen naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2024 verkrijgbaar zijn bij OEM-partners, waaronder HP en Lenovo. 

De nieuwe Ryzen PRO 8000-serie desktopprocessors zullen naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2024 beschikbaar zijn op platforms van OEM-partners HP en Lenovo, evenals bij geselecteerde kanaalpartners.

Lees meer details hier.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!