Witold Kepinski - 18 april 2024

Open Platform for Enterprise AI (OPEA) ondersteunt Enterprise AI samenwerking

De LF AI & Data Foundation met trots het Open Platform for Enterprise AI (OPEA) aan als haar nieuwste Sandbox-project. Dit initiatief verenigt marktleiders, waaronder Anyscale, Cloudera, Datastax, Domino Data Lab, Hugging Face, Intel, KX, MariaDB Foundation, Minio, Qdrant, Red Hat, SAS, VMware (overgenomen door Broadcom), Yellowbrick Data, Zilliz en meer om de ontwikkeling van open, robuuste en composeerbare GenAI-systemen met meerdere providers te verdedigen.

Open Platform for Enterprise AI (OPEA) ondersteunt Enterprise AI samenwerking image

De missie van LF AI & Data is het opbouwen en ondersteunen van een open kunstmatige intelligentie (AI) en datagemeenschap en het stimuleren van open source-innovatie in de AI- en datadomeinen door samenwerking en het creëren van nieuwe kansen voor alle leden van de gemeenschap mogelijk te maken. OPEA heeft tot doel de ontwikkeling van flexibele, schaalbare GenAI-systemen te vergemakkelijken en mogelijk te maken die de beste open source-innovatie uit het hele ecosysteem benutten.

“We zijn blij OPEA te mogen verwelkomen bij LF AI & Data met de belofte om open source, gestandaardiseerde, modulaire en heterogene Retrieval-Augmented Generation ( RAG) pijplijnen aan te bieden voor bedrijven met een focus op de ontwikkeling van open modellen, geharde en geoptimaliseerde ondersteuning van verschillende compilers en toolchains. Op deze basis kunnen ondernemingen de integratie en levering van gecontaineriseerde AI versnellen, evenals nieuwe, unieke verticale gebruiksscenario's. OPEA zal nieuwe mogelijkheden op het gebied van AI ontsluiten door een gedetailleerd, samen te stellen raamwerk te creëren dat voorop loopt in de technologiestapels. Dit initiatief is een bewijs van onze missie om open source-innovatie en samenwerking binnen de AI- en datagemeenschappen te stimuleren onder een neutraal en open bestuursmodel." - Ibrahim Haddad, uitvoerend directeur bij LF AI & Data.

OPEA ontstaat op een cruciaal moment waarop GenAI-projecten, vooral die waarbij RAG wordt gebruikt, steeds populairder worden vanwege hun vermogen om aanzienlijke waarde te ontsluiten uit bestaande dataopslagplaatsen.

De snelle vooruitgang in GenAI-technologie heeft echter geleid tot een fragmentatie van tools, technieken en oplossingen. OPEA is van plan dit probleem aan te pakken door samen te werken met de industrie om componenten te standaardiseren, waaronder raamwerken, architectuurblauwdrukken en referentieoplossingen die prestaties, interoperabiliteit, betrouwbaarheid en bedrijfsbereidheid demonstreren.

“Intel loopt voorop bij het incuberen van open source-ontwikkeling om een ​​vertrouwde, schaalbare open infrastructuur te bouwen die heterogeniteit mogelijk maakt en een platform biedt voor ontwikkelaarsinnovatie. Generatieve AI is op dit moment; OPEA zal vandaag, met de steun van de bredere gemeenschap, de kritieke pijnpunten van de acceptatie en schaalvergroting van RAG aanpakken. Het zal ook een platform definiëren voor de volgende fasen van ontwikkelaarsinnovatie, dat de potentiële waarde benut die generatieve AI kan bieden aan ondernemingen en ons hele leven.” - Melissa Evers, vice-president van Software Engineering Group en algemeen directeur van Strategy to Execution, Intel.

De LF AI & Data Foundation nodigt andere organisaties en individuen uit die gepassioneerd zijn door het bevorderen van open source AI en data om zich aan te sluiten bij het OPEA-project en bij te dragen aan het vormgeven van de toekomst van zakelijke AI. Voor meer informatie over OPEA en hoe u kunt deelnemen, gaat u naar opea.dev.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!