Witold Kepinski - 17 april 2024

HPE biedt alternatief voor Dell VxRail met VMware OEM-overeenkomst

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft van Broadcom groen licht gekregen om zijn bestaande VMware OEM-overeenkomst te gebruiken om klanten een alternatief te bieden voor Dell's populaire VxRail-product, zo meldt het Amerikaanse CRN. HPE en Broadcom geven zelf geen commentaar.

HPE biedt alternatief voor Dell VxRail met VMware OEM-overeenkomst image

Deze uitbreiding van de OEM-overeenkomst is volgens CRN van kracht tot 30 april en omvat VMware vSphere, vCenter, vSAN, vRealize, vCloud, VCF (VMware Cloud Foundation), NSX, Aria en HCI-kits. Het is specifiek gericht op "nodige HPE-hardwareoplossingen" als alternatief voor Dell's VxRail.

De achtergrond van deze move is de overname van VMware door Broadcom in november 2023. Dell, dat VxRail samen met VMware ontwikkelde, heeft aangekondigd de bestaande OEM-overeenkomst met VMware te beëindigen. Dit heeft geleid tot onzekerheid en prijsstijgingen voor klanten die VxRail gebruiken.

HPE hoopt met deze uitbreiding van de OEM-overeenkomst klanten een stabieler en voorspelbaarder alternatief te bieden. De nieuwe overeenkomst omvat echter geen eeuwigdurende licenties, zoals Dell tot 30 april nog wel kan aanbieden.

Ondanks de nieuwe overeenkomst zijn er HPE-partners die vrezen voor toekomstige prijsstijgingen van VMware-producten. Broadcom wil zich namelijk focussen op "grotere, meer winstgevende klanten", wat kan leiden tot hogere prijzen voor kleinere bedrijven.

HPE en Dell zijn al lang bittere concurrenten op de markt voor hypergeconvergeerde infrastructuurhardware. Dell domineert deze markt momenteel met VxRail, maar HPE hoopt met deze nieuwe OEM-overeenkomst marktaandeel te winnen.

CRN benaderde voor hoor- en wederhoor HPE en Broadcom, maar beide leveranciers willen geen commentaar geven.

Lees meer hier.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!