Witold Kepinski - 18 april 2024

Oracle investeert acht miljard dollar in cloud computing en AI in Japan

Oracle Corporation Japan heeft aangekondigd dat het van plan is de komende tien jaar meer dan 8 miljard dollar te investeren om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar cloud computing en AI-infrastructuur in Japan.

Oracle investeert acht miljard dollar in cloud computing en AI in Japan image

De investering zal de voetafdruk van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) in heel Japan vergroten. Om klanten en partners te helpen bij het voldoen aan de eisen op het gebied van digitale soevereiniteit in Japan, zal Oracle bovendien zijn activiteiten aanzienlijk uitbreiden en technische teams ondersteunen met in Japan gevestigd personeel.

“We streven ernaar onze klanten en partners te ontmoeten waar ze zich in hun cloudreis bevinden”, zegt Toshimitsu Misawa, lid van de raad van bestuur, corporate executive officer en president van Oracle Corporation Japan. “Door onze cloudvoetafdruk te vergroten en een team te bieden ter ondersteuning van soevereine activiteiten in Japan, geven we onze klanten en partners de kans om te innoveren met AI en andere clouddiensten, terwijl we tegelijkertijd hun wettelijke en soevereiniteitsvereisten ondersteunen.”

Oracle is van plan de lokale klantenondersteuning van zijn publieke cloudregio's in Tokio en Osaka en zijn lokale operationele teams voor Oracle Alloy en OCI Dedicated Region te vergroten . Dit zal overheden en bedrijven in heel Japan in staat stellen hun bedrijfskritische workloads naar de Oracle Cloud te blijven verplaatsen en soevereine AI-oplossingen te omarmen. De soevereine cloud- en AI-services van Oracle kunnen veilig worden geleverd binnen de grenzen van een land of binnen de gebouwen van een organisatie, met een reeks operationele controles. Oracle is de enige hyperscaler die AI en een volledig pakket van meer dan 100 cloudservices lokaal en overal kan leveren.

De gedistribueerde cloud van Oracle biedt de voordelen van de cloud met meer controle en flexibiliteit

De gedistribueerde cloudreeks van OCI ondersteunt:

  • Dedicated cloud: Klanten kunnen alle OCI-cloudservices in hun eigen datacenters uitvoeren met OCI Dedicated Region, terwijl partners OCI-cloudservices kunnen doorverkopen en de ervaring kunnen aanpassen met behulp van Oracle Alloy. Oracle beheert ook afzonderlijke Amerikaanse, Britse en Australische overheidsclouds en geïsoleerde cloudregio's voor Amerikaanse nationale veiligheidsdoeleinden. Elk van deze producten biedt een volledige cloud- en AI-stack die klanten kunnen inzetten als een Sovereign Cloud.
  • Hybride cloud: OCI levert belangrijke cloudservices op locatie via Oracle Exadata Cloud@Customer en Compute Cloud@Customer en beheert al implementaties in meer dan 60 landen.
  • Publieke cloud: Negenenveertig hyperscale publieke cloudregio’s bedienen organisaties van elke omvang, inclusief de regio’s die strikte EU-soevereiniteitscontroles vereisen. Bekijk hier de volledige lijst met regio's .
  • Multicloud: Met opties zoals Oracle Database@Azure, MySQL HeatWave op AWS en Oracle Interconnect voor Microsoft Azure kunnen klanten belangrijke mogelijkheden uit verschillende clouds combineren.
Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Modern MSP day BW 28-05 tm 05-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!