Wouter Hoeffnagel - 19 april 2024

Kaspersky Next combineert EDR en XDR

Kaspersky introduceert Kaspersky Next, dat endpointbeveiliging combineert met de transparantie en snelheid van Endpoint Detection and Response (EDR) en de zichtbaarheid en tools van Extended Detection and Response (XDR). Drie productniveaus zijn beschikbaar, afgestemd op de vereisten, complexiteit van de IT-infrastructuur en beschikbare resources van de klant.

Kaspersky Next combineert EDR en XDR image

Volgens het Enterprise Strategy Group's XDR and SOC Modernization Report* worstelen bedrijven nog altijd met het vinden van informatiebeveiligingstools die geavanceerde bedreigingen tijdig detecteren en onderzoeken. Kaspersky speelt hier met zijn nieuwe oplossing op in. Kaspersky Next is een reeks cybersecurityproducten gericht op endpointbeveiliging. De oplossingen zijn door AI-mogelijkheden aangedreven en gaan verder dan het klassieke EPP (Endpoint Protection Platform) door een combinatie van EDR en XDR. Deze oplossingen helpen bedrijven om de meer voorkomende, ontwijkende en geraffineerde aanvallen te weerstaan. Daarnaast bieden ze organisaties zichtbaarheid, controle, snelle respons en proactieve bescherming tegen bedreigingen.

Kaspersky Next kan zowel in de cloud als on premise worden geïnstalleerd. Bedrijven beheren de oplossing via een console voor het snel uitvoeren van de belangrijkste cybersecuritystaken, of via een enterprise-grade console met meer granulaire controles en geavanceerde monitoring.

Nieuwe cybersecurityfuncties opzetten

De nieuwe productlijn helpt organisaties om cruciale cybersecurityfuncties op te zetten en biedt bescherming tegen meerdere soorten bedreigingen waar organisaties het meest mee te maken hebben, zoals ransomware, malware en datalekken. Daarnaast voorkomt de nieuwe productlijn penetratie van infrastructuur via Business Email Compromise, aanvallen in de supply chain, exploits en andere kwetsbaarheden.

Kaspersky Next bevat meerdere automatiseringsfuncties zoals cloudbewaking en -blokkering, kwetsbaarheden- en patchbeheer, IoC-scan (Indicator of Compromise) en playbooks. Dit helpt bedrijven niet alleen om de effectieve detectie en remediëring van complexe en nieuwe bedreigingen te ondersteunen, maar vermindert ook de belasting van cybersecurityteams aanzienlijk door het aantal routinematige cybersecuritytaken te minimaliseren.

Drie productniveaus

Kaspersky Next bestaat momenteel uit drie productniveaus:

  • Kaspersky Next EDR Foundations biedt endpointbeveiliging die bedreigingen identificeert en neutraliseert voordat ze schade toebrengen aan bedrijfsprocessen. Beveiligingscontroles en ingebouwde IT-scenario's maken een hands-off werking mogelijk en stellen bedrijven in staat hun beveiligingsbeleid aan te passen aan hun unieke behoeften. Deze oplossing is gericht op bedrijven waar informatiebeveiliging wordt uitgevoerd door IT-afdelingen.
  • Kaspersky Next EDR Optimum biedt endpointbeveiliging met EDR-functionaliteit, controles, patchbeheer en cloudbeveiliging. De zichtbaarheid van bedreigingen, het onderzoek en de respons worden begeleid om bedrijven te helpen aanvallen af te slaan. Deze oplossing is gericht op bedrijven met kleine informatiebeveiligingsteams.
  • Kaspersky Next XDR Expert verzamelt, analyseert en correleert data uit verschillende bronnen in de IT-infrastructuur van een organisatie. Het biedt daarmee realtime overzicht en diepgaand inzicht in nieuw ontwikkelende cyberrisico's om geavanceerde detectie van bedreigingen en geautomatiseerde reacties te leveren. De cybersecurityoplossing kan integreren met externe leveranciers. Deze oplossing is gericht op bedrijven met ervaren cybersecuritysteams of Security Operations Centers (SOC).

Kaspersky Next maakt deel uit van het B2B-productecosysteem van Kaspersky en is direct compatibel met andere oplossingen en services van Kaspersky.

Anton Ivanov, Chief Technology Officer bij Kaspersky: "Vandaag beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis als B2B-leverancier. Zo lanceren we onze marktleidende XDR en vinden we ons zakelijke productaanbod opnieuw uit. Kaspersky Next vereenvoudigt EDR en XDR voor bedrijven en organisaties van elke omvang. We brengen topsecurity, ondersteund door unieke expertise, naar alle klanten. Van klanten zonder cybersecuritymedewerkers tot klanten met ervaren cybersecurityteams. Ons doel is om organisaties betrouwbare en kosteneffectieve informatiebeveiligingssystemen te laten bouwen die van de hoogste kwaliteit zijn en voldoen aan hun specifieke vereisten."

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!