Witold Kepinski - 21 april 2024

Veeam ondersteunt Oracle Linux Virtualization Manager

Veeam Software, speler in dataprotectie en ransomwareherstel, kondigt Veeam Data Platform-ondersteuning aan voor host-based back-ups van VM’s die draaien op Oracle Linux KVM hypervisor. Het huidige virtualisatie- en cloudlandschap verandert snel, waardoor organisaties moeten bepalen wat de beste virtualisatieplatformen zijn voor hun specifieke bedrijfsbehoeften. Als reactie hierop breidt Veeam zijn ondersteuning voor deze platformen uit, waardoor haar 450.000 klanten meer keuzevrijheid krijgen. Het Veeam Data Platform biedt databeveiliging, dataherstel en data freedom om data overal te back-uppen en te gebruiken, zonder platform- of cloudlock-in.

Veeam ondersteunt Oracle Linux Virtualization Manager image

“In gesprekken met onze klanten merken we dat het onderwerp ‘data freedom’ altijd hoog op de agenda staat”, zegt John Jester, Chief Revenue Officer bij Veeam. “Als marktleider op het gebied van dataprotectie en ransomwareherstel, heeft Veeam zich altijd ingezet om klanten keuzevrijheid te bieden. Daarom geven we hen gemoedsrust op alle platformen en systemen die ze gebruiken – van de cloud tot on-premises en hybride. We beschermen niet alleen hun data, we zorgen er ook voor dat ze hun data eenvoudig kunnen verplaatsen als hun behoeften veranderen. Door ondersteuning te bieden voor Oracle Linux Virtualization Manager, zorgen we voor nog meer keuzevrijheid op het gebied van virtualisatie. Organisaties kunnen hierdoor de platformen die het beste bij hun behoeften passen selecteren en hier naartoe migreren, terwijl ze tegelijkertijd naadloos databeheer, -beveiliging en -protectie behouden.”

Met deze extra ondersteuning voor Oracle Linux Virtualization Manager hebben gebruikers onder andere volledige bescherming op schaal, kunnen ze gebruikmaken van volledige VM- en granulaire herstelmogelijkheden en veilig en compliant back-up levenscyclusbeheer. Daarnaast biedt het Veeam Data Platform gebruikers nog meer keuzevrijheid zodat ze optimaal kunnen inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften op het gebied van virtualisatie en cloud, waaronder:

  • Compatibiliteit met meerdere platformen: De oplossing van Veeam integreert naadloos met toonaangevende virtualisatieplatformen en clouds – waaronder VMware vSphere, VMware Cloud Director, VMware Cloud on AWS, VMware Cloud on AWS Outposts, VMware Cloud on Dell, Microsoft Hyper-V, Microsoft Azure Stack HCI, Microsoft Azure VMware Solution, Nutanix AHV, Red Hat Virtualization, Amazon AWS, Google Cloud, Google Cloud VMware Engine, Orcale Cloud VMware Solution en IBM Cloud – en garandeert compatibiliteit in uiteenlopende omgevingen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de krachtige en verplaatsbare Veeam Universal License.
  • Datamobiliteit: Organisaties kunnen nu eenvoudig het ene virtualisatieplatform selecteren en naar het andere platform migreren, zodat dit het beste aansluit op hun specifieke eisen, zonder in te hoeven leveren op mogelijkheden voor databeheer of vendor lock-in, met een volledig overdraagbaar dataformaat.
  • Veilige dataprotectie: De mogelijkheden van Veeam op het gebied van onveranderlijke back-up, direct herstel en georkestreerde veerkracht zorgen ervoor dat kritieke data beveiligd en beschikbaar zijn, ongeacht het virtualisatieplatform, en beschermen organisaties tegen potentiële dreigingen en verstoringen.
  • Verbeterde efficiëntie: Door processen voor databeheer te stroomlijnen in heterogene, gevirtualiseerde omgevingen waaronder de hybride cloud, verbetert de oplossing van Veeam de operationele efficiëntie en vermindert het de complexiteit van het beheren van verschillende platformen.
  • Unified Management Interface: Met de gecentraliseerde beheerinterface van Veeam kunnen gebruikers hun data in meerdere virtualisatieplatformen efficiënt monitoren, beheren en beschermen vanuit één intuïtief dashboard.

“Het is al erg genoeg om van hypervisor te moeten veranderen, maar als je ook je dataprotectie-oplossing moet veranderen dan voegt dit nog meer risico en onzekerheid toe aan een toch al chaotische tijd. Als leider op het gebied van Infrastructuur en Operations (I&O) is het niet genoeg dat de platformen die je kiest voldoen aan de huidige behoeften. Ze moeten ook responsief en flexibel zijn om de onbekende behoeften en datalocaties van morgen te ondersteunen”, zegt John Annand, Director of Infrastructure bij Info-Tech Research Group. “Veeam voor Oracle Linux Virtualization Manager helpt onze organisatie om haar workloads daar onder te brengen waar het zakelijk gezien het meest zinvol is, in plaats van daar waar het voor I&O het eenvoudigst is om data te beveiligen en beschermen.”

Gebruikers hoeven niet te leren werken met nieuwe tools of nieuwe hardware en licenties aan te schaffen. Ze kunnen meer tijd besteden aan zakelijke initiatieven en minder tijd aan het beheren van back-ups. Of het nu gaat om een grote internationale organisatie of om een klein bedrijf dat verandert van hypervisor, een public of hybride cloud implementeert of uitbreidt naar cloud-, virtuele en fysieke omgevingen – Veeam biedt keuzevrijheid voor alle organisaties die willen transformeren in de huidige veranderende wereld van virtualisatie.

Nieuwe ondersteuning voor Oracle Linux KVM is nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar https://www.veeam.com.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!