Wouter Hoeffnagel - 22 april 2024

Kees Aarts van Protix en LET NeXT Award voor Omar Zakari Fouab van Archipel Academy bekroond met awards

CEO en oprichter van tech scaleup Protix Kees Aarts is uitgeroepen tot winnaar van de (Leading Entrepreneur in Tech) LET Award 2024. Omar Zakaria Fouab, oprichter van het snelgroeiende EdTech bedrijf Archipel Academy, is uitgeroepen tot winnaar van de LET NeXT Award.

Kees Aarts van Protix en LET NeXT Award voor Omar Zakari Fouab van Archipel Academy bekroond met awards image

De LET Award is georganiseerd door Techleap en een jaarlijkse award voor toppresterende Nederlandse scaleups, met een focus op hun economische en maatschappelijke bijdrage. De LET NeXT Award bekroont een veelbelovende startup die in de vroege fase een fenomenale groei doormaakt.

Protix

Aarts is medeoprichter en CEO van Protix, een internationaal opererende insectenkwekerij gespecialiseerd in het produceren van alternatieve dierlijke eiwitten uit insecten. Deze eiwitten worden onder meer verwerkt in dierenvoeding. Protix zet zich in om grote uitdagingen binnen het huidige voedselsysteem aan te pakken door voedselresten te gebruiken voor de kweek van insecten. Bovendien worden de reststromen omgezet in organische meststof, waardoor Protix bijdraagt aan een circulaire voedselketen. Eind 2023 haalde de insectenkweker €55 miljoen op en onthulde het zijn groeiplannen in de Verenigde Staten.

De jury bestond uit Matthijs Welle (oprichter en CEO van Mews en LET Award-winnaar van vorig jaar), Gillian Tans (adviseur en investeerder), Job van der Voort (oprichter en CEO van Remote, oud-winnaar van de LOEY) en Laurens Groenendijk (mede-oprichter van onder meer JustEat en Dutch Founders Fund).

Archipel Academy

Zakaria Fouab van EdTech bedrijf Archipel Academy wint de LET NeXT Award. Archipel Academy is een marktplaats voor het bijscholen en omscholen van medewerkers in een snel veranderende arbeidsmarkt. Het platform biedt toegang tot meer dan 500.000 trainingscursussen die eenvoudig geboekt kunnen worden via een one-stop shop.

“Als ondernemer ben je 80 uur per week aan het werk. Je ziet je familie weinig en dan is het af en toe fijn om even stil te staan en ook van buitenaf erkenning te krijgen dat je met echt iets gaafs bezig bent. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om iedereen toegang te geven tot educatie. We raken nu al meer dan 3 miljoen mensen en stoppen niet", aldus Zakaria Fouab.

Constantijn van Oranje, speciaal gezant van Techleap: “Het is duidelijk dat er dit jaar topkandidaten waren voor de LET Award. Tegelijkertijd laten deze awards zien dat er nog een lange weg te gaan is qua diversiteit onder scaleup-founders. We mogen trots zijn op deze prestaties, maar het is ook cruciaal dat we diversiteit hoog op de agenda zetten.”

Op de foto v.l.n.r.: Gillian Tans, Kees Aarts en Constantijn van Oranje

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!