Witold Kepinski - 23 april 2024

Qlik maakt inzet van AI laagdrempeliger met AI Accelerator

Om AI toegankelijker te maken voor bedrijven, ongeacht hoever zij zijn met hun technologische adoptie, introduceert Qlik de Rapid-Deployment AI Accelerator. Deze dienst is de eerste stap voor bedrijven die de mogelijkheden van AI willen verkennen. Het is een startpunt in het brede landschap van AI-gedreven analyses.

Qlik maakt inzet van AI laagdrempeliger met AI Accelerator image

Qlik’s Rapid-Deployment AI Accelerator, beschikbaar voor zowel nieuwe als huidige klanten, is snel te integreren binnen bestaande Qlik-applicaties, waardoor bedrijven op een toegankelijke manier kunnen experimenteren met AI en het vervolgens kunnen implementeren. Deze nieuwe dienstverlening weerspiegelt Qlik’s toewijding tot het toegankelijk maken van AI, waarmee bedrijven de mogelijkheden van AI kunnen ontdekken en de potentiële impact ervan kunnen verkennen, zonder grote voorafgaande verplichtingen.

De Rapid-Deployment AI Accelerator is slechts één onderdeel van een uitgebreid ecosysteem, dat bedrijven ondersteunt in elke fase van hun datareis. Van data-integratie en -analyse tot geavanceerde AI-gedreven inzichten, Qlik biedt oplossingen die naadloos samenwerken. Zo krijgen bedrijven niet alleen inzicht in hun huidige situatie, maar het helpt hen ook om trends te voorspellen en besluitvormingsprocessen te automatiseren.

“Als we kijken naar de ontwikkelingen bij klanten die AI gebruiken, zien we een cruciale verschuiving naar schaalbare AI, gebaseerd op stevige datafundamenten”, zegt James Fisher, Chief Strategy Officer bij Qlik. “Succesvolle AI-implementaties zijn afhankelijk van uitzonderlijk datamanagement, een principe dat onze strategie ondersteunt. Het belang van goed datamanagement wordt direct bewezen in sectoren zoals de gezondheidszorg en de financiële wereld. Wij helpen bedrijven graag bij een effectieve inzet van AI, ondersteund door kwalitatief hoogwaardige data, zodat het potentieel van AI optimaal wordt benut.”

Deelnemers van Qlik Connect, het jaarlijkse wereldwijde klanten- en partnerevenement van Qlik, krijgen de unieke kans om het neusje van de zalm op het gebied van AI-innovatie te verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats in Orlando, Florida, van 3 tot 5 juni.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!