Hans Steeman - 23 april 2024

QStar Technologies floreert bij groeiende vraag naar tape-archivering

Het Amerikaanse bedrijf QStar Technologies uit Denver (Colorado), is inmiddels al 37 jaar oud. Men heeft de wind mee, nu de exploderende vraag naar archiveringsoplossingen ook de tapeopslag meer dan ooit onder de aandacht van de klant brengt.

QStar Technologies floreert bij groeiende vraag naar tape-archivering image

Tijdens de IT Press Tour in Rome vertelde Riccardo Finotti (foto), CEO van QStar Technologies: "Met onze oplossing krijgt de gebruiker een archiveringssysteem dat beschikbaar is op alle locaties, ondersteuning heeft voor geautomatiseerde data-orkestratie en een archief met zeer hoge capaciteit en lagere bedrijfskosten vormt." 

De Archive Manager van QStar ondersteunt Tape-as-NAS, Tape-on-Cloud en een Cloud Gateway en wordt geïnstalleerd op Windows- of Linux-servers. QStar Technologies is actief in 60 landen en heeft ruim 19.000 installaties geleverd.

De nieuwe QStar Global ArchiveSpace is een multi-node gateway die de archiefbehoeften van high performance computing (HPC), AI/ML, hyperscalers, media en entertainment en videobewaking ondersteunt, met als doel gegevens voor de lange termijn te beheren, op te slaan en te beschermen met behulp van 's werelds grootste tapebibliotheken. Het creëert een Windows- of Linux-archief met meerdere knooppunten en voorzien van Global Namespaces voor SMB-shares, NFS-mounts en/of S3-buckets.

Global ArchiveSpace ondersteunt alle tapebibliotheken van alle leveranciers, maar in het bijzonder de grootste tapewisselaars die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het is geschikt voor elke versie van LTO of een eigen tapedrive-technologie. 

Riccardo Finotti: “Wij ondersteunen organisaties die bibliotheken gebruiken met tientallen of honderden tapedrives en petabytes of exabytes aan gearchiveerde gegevens hebben. Bestaande omgevingen zoals Rubrik, Hycu en Cohesity kunnen via ArchiveSpace direct op de archiver aangesloten worden. Het doel is evident, de archivering van gegevens voor de lange termijn vereenvoudigen en ze op te slaan en te beschermen met behulp van 's werelds grootste tapebibliotheken.”

Elke node heeft toegang tot alle tapemedia en kan elk tapestation gebruiken om er gegevens van te lezen of naar te schrijven. Global ArchiveSpace kan inhoud voor gegevensbescherming repliceren naar dezelfde of andere archieftechnologieën en kan een uniforme weergave van de gearchiveerde gegevens presenteren via SMB- of NFS-bestandssystemen en/of S3-cloudinterfaces.

Door: Hans Steeman

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!