Martijn Kregting - 22 april 2024

Impact AI op digitalisering en innovatie centraal tijdens Future of Business Technology

Digitalisering zorgt voor grote veranderingen in onze samenleving. Dat stelde staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen eind vorige week in een verzamelbrief over de voortgang op het gebied van digitalisering. "Als we willen dat digitale technologie vóór onze samenleving werkt, moet digitalisering waardengedreven en mensgericht zijn. Dat betekent dat we digitalisering baseren op de publieke waarden die we in Nederland belangrijk vinden.” Onder meer over de rol van de overheid op het gebied van digitalisering - zoals de impact van nieuwe vormen van AI -gaat op dinsdag 23 april de paneldiscussie tijdens het Future of Business Technology-event. Politici, CIO's en expert van IT-leveranciers zoals Dell En Microsoft duiken verder in wat de impact van AI is op hoe zij innoveren.

Impact AI op digitalisering en innovatie centraal tijdens Future of Business Technology image

In de verzamelbrief worden de verschillende thema’s rond digitalisering gebundeld om een beeld te geven van de positie van Nederland. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI, in het kader waarvan de overheid eind januari de Overheidsbrede visie op Generatieve AI publiceerde. Andere onderwerpen in de verzamelbrief betroffen onder meer het hanteren van open standaarden als overheid, meer eregie van burgers over hun eigen digitale gegevens, en tools om bedreigingen zoals ransomware en datadiefstal tegen te gaan.

Uitdagingen en ambities

Vier CIO's van DNB, NS, Schiphol en SURF gaan dieper in op deze en vele andere uitdagingen én ambities tijdens het Future of Business Technology-event op dinsdagmiddag 23 april in Rijswijk.

  • In haar openingspresentatie gaat Jet de Ranitz (voorzitter Raad van Bestuur, SURF) AI demystificeren om te doorgronden welke strategie richting AI het beste is.
  • Lennert L'Amie, CIO van Schiphol Group, duikt dieper in hoe de luchthaven innoveert door data & AI in te zetten in de digitale transformatie naar een autonome luchthaven.
  • Ook voor een logistiek dienstverlener zoals de Nederlandse Spoorwegen is data het nieuwe goud. Hoe, dat vertelt CIO Hessel Dikkers.
  • In zijn afsluitende keynote geeft Arjen de Graaf, CIO van de Nederlandsche Bank, inzicht in de digitale transformatie van DNB.

Lees er hier meer over, en benut de laatste kans om u in te schrijven. Zien we u morgen in De Loods in Rijswijk?

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!