Witold Kepinski - 24 maart 2015

Juniper Networks introduceert QFX10000-reeks spine switches en nieuwe Junos Fusion-software

Juniper Networks introduceert de nieuwe QFX10000-reeks van spine switches en de nieuwe Junos Fusion-software voor datacenters.

Deze oplossingen bieden optimale schaalbaarheid en automatiseringsmogelijkheden voor public en private clouds en traditionele datacenters met kleine tot Internet-scale netwerken. De QFX10000 datacenter-switches zijn voorzien van de nieuwe Q5-chips van Juniper. Deze speciaal ontwikkelde ASIC verbetert prestatieniveaus, poortdichtheid en schaalbaarheid zodat cloud-netwerken mee kunnen groeien met de bedrijfsbehoeften, aldus de Amerikaanse netwerkleverancier.

De QFX10000-reeks is een oplossing met 10-, 40- en 100GE-poortdichtheden, uitstekende prestaties en systeem-schaalbaarheid. De combinatie van deze switches met het open karakter en de automatiseringsmogelijkheden van het besturingssystemen Junos stelt klanten van Juniper in staat om hun clouds en datacenters op te schalen, aldus de leverancier.

De QFX10000-reeks en Junos Fusion-software voor datacenters vormen nieuwe toevoegingen aan de MetaFabric-architectuur van Juniper. Ze kunnen worden ingezet in multi-tiernetwerken, IP-netwerken, Ethernet-structuren en volledig gevirtualiseerde netwerken. Klanten kunnen daarmee profiteren van integrale flexibiliteit van hun netwerkimplementaties. De QFX10000-reeks combineert spine-, core- en datacenter edge-mogelijkheden binnen één platform, aldus Juniper Networks.

De nieuwe reeks breidt het succesvolle QFX-aanbod van Juniper uit met presterende switches voor grote implementaties in aanvulling op de QFX5100-reeks, die zich leent voor leaf- of kleinere spine-implementaties. In zijn totaliteit biedt de QFX-reeks een uitgebreide portfolio van oplossingen die voorzien in alle mogelijke behoeften op het gebied van datacenter-netwerken, van zakelijke datacenters tot de allergrootste public of private clouds, zo beweert Juniper.

De QFX10000-reeks omvat drie switches, die elk zijn voorzien van de nieuwe Q5-chipset. De QFX10002 is een compacte spine switch met 100GE-dichtheid. De switch wordt geleverd in een vaste configuratie met een 2U-vormfactor en biedt klanten de mogelijkheid om te upgraden van 40GE naar 100GE op basis van een en dezelfde switch. De QFX10008 is een modulair chassis met acht slots dat een 100GE-poortdichtheid combineert met een systeemcapaciteit tot 48 Tbps. De QFX10016 biedt een ongekende systeemcapaciteit tot 96 Tbps in combinatie met oortdichtheid binnen een chassis met 16 slots.

De Q5 ASIC chip vormt het kloppende hart van de nieuwe QFX10000-reeks van switches en biedt telemetrische mogelijkheden die de analyse- en automatiseringscapaciteit van de QFX10000-reeks vergroten. Met buffers en een architectuur die ondersteuning biedt aan een breed scala aan veeleisende toepassingen brengt de Q5 ASIC betrouwbare en schaalbare virtualisatie naar SDN en logische schaalbaarheid naar toepassingen zoals Big Data, video en IP-opslag. De Q5 ASIC maakt gebruik van hybride memory cube technologie.

De nieuwe Junos softwarearchitectuur biedt een open karakter en automatiseringsmogelijkheden. Junos Fusion voor datacenters is een flexibele en open architectuur die switching-bouwblokken deelt met het QFabric System. De software vergroot de samenhang binnen het netwerk door middel van automatisering en beheert het volledige datacenter als één netwerk in plaats van een reeks van individuele netwerkcomponenten. Junos Fusion maakt het eenvoudig om de configuratie en uitrol van nieuwe netwerken te automatiseren. Dit vermindert de kans op configuratiefouten. Samen met EVPN/VxLAN vereenvoudigt het besturingssysteem de verdeling van applicatieverkeer tussen verschillende netwerklagen.

De productreeks QFX biedt verbeteringen van de Junos DevOps-functiereeks, waarmee klanten maatwerkapplicaties kunnen ontwikkelen in elke programmeertaal voor interactie met Junos. De nieuwe reeks van switches heeft ten doel om het netwerkbeheer en de provisioning te vereenvoudigen en te automatiseren, met ondersteuning voor een diverse reeks van tools voor automatisering en netwerkontwerp, zoals Junos Space Network Director, Puppet, Chef, Ansible en OpenStack. De integratie met de Cloud Analytics Engine van Juniper maakt het mogelijk om de netwerkanalyse en probleemoplossing te automatiseren. Klanten kunnen daarmee de operationele kosten terugdringen en de efficiëntie van hun netwerk vergroten.

De nieuwe switches zullen gefaseerd worden geïntroduceerd. De eerste switch, de QFX10002, zal in het tweede kwartaal van 2015 beschikbaar worden.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!