Wouter Hoeffnagel - 24 april 2024

SoftwareOne bekroond met AWS SaaS Competency

Leverancier van software- en cloudoplossingen SoftwareOne behaalt de Amazon Web Services (AWS) SaaS Competency. Deze status erkent de kennis en expertise van SoftwareOne voor het ondersteunen van software vendors (ISV’s) bij de migratie en modernisatie van hun legacy applicaties naar de cloud om hun klanten SaaS-oplossingen te kunnen aanbieden via AWS.

SoftwareOne bekroond met AWS SaaS Competency image

De AWS SaaS Competency wordt toegekend aan partners die blijk geven van een diepgaande kennis van het ontwerpen en de implementatie van cloud-native en SaaS-oplossingen in AWS. In het kader van het certificatieproces doorlopen partners een grootschalig validatieproces en worden er diverse klantenreferenties voor SaaS-oplossingen in AWS geëvalueerd. De nieuwe status geeft blijk van het vermogen van SoftwareOne om klanten op basis van het NextGen ISV-programma van ondersteuning te voorzien bij de overstap naar de cloud en het bieden van SaaS-oplossingen.

"We zijn enorm blij met het behalen van de status van AWS SaaS Competency Partner. Dit is onze tiende AWS-competentie", zegt Brad Berry, chief strategy & partner officer bij SoftwareOne. “SoftwareOne bevindt zich in een unieke positie om ISV’s van ondersteuning te voorzien tijdens elke stap op weg naar het aanbieden van SaaS-oplossingen. We helpen hen om nieuwe markten te bereiken, hun oplossingen op grote schaal te verkopen en hun SaaS-doelen te behalen."

Transformatie ondersteunen

Het NextGen ISV-programma van SoftwareOne is in het leven geroepen om ISV’s te helpen met het minimaliseren van risico’s en overwinnen van technische en zakelijke uitdagingen bij hun transformatie tot een SaaS-provider. Het traject bestaat uit meerdere milestones en het biedt passende ondersteuning voor alle soorten ISV’s, of het nu gaat om een start-up of een meer traditionele ISV die wil overstappen naar een multi-tenant-architectuur. SoftwareOne helpt ISV’s door het bieden van advies op zowel technisch als zakelijk vlak gedurende de gehele transformatie naar SaaS dienstverlening.

Het NextGen ISV-traject:

  • Adviseren: Het aansluiten van de technologische mogelijkheden op de zakelijke doelstellingen en bedrijfsprocessen.
  • Moderniseren: Snellere en efficiëntere invulling en inrichting van zakelijke processen en IT-architectuur.
  • Optimaliseren: Het zorgen voor transparantie door inzicht te bieden in de kosten en mogelijkheden van de cloud.
  • Go-to market: ISV’s helpen om hun SaaS-diensten in zowel de AWS Marketplace als de SoftwareOne Marketplace vermeld te krijgen, zodat zij meer klanten via meer kanalen kunnen bereiken.

'Elk SaaS-traject ziet er anders uit'

"We weten dat het SaaS-traject er voor elke ISV weer anders uitziet. Ons NextGen ISV-programma biedt daarom ondersteuning op maat voor de unieke behoeften van onze klanten. Of ze nu willen overstappen op een multi-tenantomgeving, klaar zijn om SaaS-oplossingen aan te gaan bieden of behoefte hebben aan go-to-marketondersteuning, wij kunnen hen in elk stadium met raad en daad bijstaan", zegt Brad Berry.

De wereldwijde AWS-accreditatie vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor SoftwareOne. Fabio Suizu, de CEO van Brainiall Inc, een ISV die AI-oplossingen levert die de productiviteit van industriële processen een boost geven: “We hebben ervoor gekozen om samen te werken met SoftwareOne en over te stappen naar AWS omdat wij van mening waren dat dit ons aanzienlijke technologische en zakelijke voordelen zou opleveren. Door een beroep te doen op de technologie van AWS en de expertise van SoftwareOne zijn we erin geslaagd om de effectiviteit van ons SaaS-model te vergroten. Het op AWS gerichte NextGen ISV Modernisation-programma van SoftwareOne stelde ons in staat om nieuwe klanten in alle delen van de wereld te bereiken met onze AI-diensten."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!