Wouter Hoeffnagel - 24 april 2024

'Europese Commissie geeft groen licht voor NFC-toezeggingen Apple'

De Europese Commissie staat op het punt een voorstel van Apple omtrent het openstellen van NFC voor concurrerende partijen goed te keuren. Naar verwachting maakt het dit besluit binnen een maand bekend.

'Europese Commissie geeft groen licht voor NFC-toezeggingen Apple' image

Bronnen melden aan Reuters dat de Europese Commissie na enkele aanpassingen vanuit Apple aan het plan hiervoor groen licht geven. Hiermee zou een einde komen aan een conflict tussen de Europese Commissie en Apple dat al twee jaar loopt. De Europese Commissie beschuldigt het Amerikaans techbedrijven daarbij concurrenten uit te sluiten van zijn contactloze betaalsysteem Apple Pay.

Toegang voor concurrerende mobiele wallets

Apple stelde in januari al voor concurrerende mobiele wallets toegang te geven tot de NFC-technologie in zijn apparaten, zonder hiervoor kosten in rekening te brengen. Zij hoeven daarbij geen gebruik te maken van Apple Pay of Apple Wallet. De bronnen van Reuters melden dat gebruikers onder meer concurrerende wallets als standaardbetaalmethode moeten kunnen instellen. Ook moeten zij FaceID als authenticatiemethode kunnen gebruiken.

Naar verluid wil de Europese Commissie nog voor de zomer goedkeuring geven voor de toezeggingen van Apple. Mogelijk komt deze goedkeuring al in mei. Apple werkt naar verluid momenteel aan de laatste aanpassingen aan zijn toezeggingen die nodig zijn voor goedkeuring van de Europese Commissie.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!