Wouter Hoeffnagel - 25 april 2024

ESET integreert met Arctic Wolf

ESET kondigt een nieuwe integratie aan met Arctic Wolf, speler op gebied van security operations. De partijen integreren ESET Inspect in het Security Operations Platform van Arctic Wolf. Dit stelt klanten van Arctic Wolf in staat gegevens uit diverse wereldwijde bronnen samen te voegen.

ESET integreert met Arctic Wolf image

De integratie geeft klanten van Arctic Wolf toegang tot:

  • Real-time incident respons, inclusief analyse en herstel na incidenten: ESET Inspect maakt het mogelijk om verdachte activiteiten op de endpoint van een klant te detecteren en waarschuwingen te verzenden naar Arctic Wolf, die vervolgens het mogelijke incident kan onderzoeken, de dreiging kan bevestigen en vervolgens onmiddellijk kan reageren, gevolgd door een analyse van de verkregen gegevens om de schade te beoordelen en zich voor te bereiden op toekomstige dreigingen.
  • Naleving van wet- en regelgeving: Omdat organisaties moeten voldoen aan verschillende wettelijke normen die gedetailleerde logboeken van alle activiteiten op hun endpoints kunnen vereisen, zal ESET Inspect deze logboeken verstrekken, zodat Arctic Wolf hun gebruikers kan helpen bij het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving.
  • Managed Security voor organisaties met beperkte middelen: Veel organisaties hebben vaak niet de middelen om interne securityteams te huisvesten, dus contracteren ze een externe partner zoals Arctic Wolf om te helpen met hun digitale verdediging. Dankzij ESET Inspect en zijn gegevens zullen Arctic Wolf-klanten beter in staat zijn om een hoog beveiligingsniveau te bieden aan organisaties van bijna elke omvang zonder dat ze eigen securitypersoneel hoeven in te huren en op te leiden.

ESET Inspect fungeert als de XDR-module van het ESET PROTECT-platform en biedt inbreukpreventie, verbeterde zichtbaarheid en herstel. ESET Inspect is een uitgebreide detectie en respons tool met uitgebreide functies zoals: incidentdetectie, incidentbeheer en -respons, gegevensverzameling, detectie van inbreukindicatoren, detectie van afwijkingen, gedragsdetectie en beleidsschendingen. Meer informatie over ESET Inspect kun je hier vinden.

Volledig inzicht in aanvalsoppervlakken

"Bedrijven en de channel community eisen tegenwoordig technologie-ecosystemen die het beheer van cybersecurity vereenvoudigen, volledig inzicht bieden in verschillende aanvalsoppervlakken en marktleiders samenbrengen onder één architectuur", zegt Trent Matchett, directeur van Direct Channel Global Sales bij ESET. "We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in het ESET PROTECT-platform en een open API-gateway, om een indrukwekkende catalogus van integratiepartners in de toekomst te ondersteunen. Arctic Wolf is één van de meest vertrouwde MDR-leveranciers ter wereld en deze samenwerking is een spannende mijlpaal voor ons integratieprogramma."

Arctic Wolf biedt een cloud-native platform voor digitale beveiligingsactiviteiten aan, met oplossingen zoals Managed Detection & Response, Managed Risk, Managed Security Awareness en Incident Response. Het Concierge Delivery Model van Arctic Wolf biedt op maat gemaakte richtlijnen voor risicobeperking en beveiligingsinzichten op basis van de telemetrie van de technische stack van de klant, zoals ESET Inspect, om de omgeving van een organisatie veilig te houden.

"Arctic Wolf en ESET delen de gemeenschappelijke overtuiging dat het omarmen van openheid en interoperabiliteit essentieel zijn om de positieve cybersecurityresultaten te leveren die organisaties eisen", zegt Ian McShane, VP Managed Detection and Response bij Arctic Wolf. "Met de nieuwe ESET PROTECT Platform API kunnen ESET Inspect-gegevens naadloos worden geïntegreerd met het Arctic Wolf-platform, wat in combinatie met de telemetrie van andere securitytools ervoor zorgt dat Arctic Wolf-klanten holistische bescherming krijgen tegen een steeds evoluerend dreigingslandschap."

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!