Wouter Hoeffnagel - 26 april 2024

Vertiv breidt Vertiv Liebert GXT5 Lithium-Ion-reeks uit

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, introduceert nieuwe modellen uit de Vertiv Liebert GXT5 Lithium-Ion-reeks. Het gaat om uninterruptible power supply (UPS)-systemen met dubbele conversie voor edge computing-toepassingen, die vragen om een Global Voltage Output van 5 tot 10 kVA (200 V tot 240 V; standaard 230 V).

Vertiv breidt Vertiv Liebert GXT5 Lithium-Ion-reeks uit image

De nieuwe modellen uit de Liebert GXT5 Lithium-Ion-reeks zijn gericht op kleinere ruimtes die typerend zijn voor omgevingen aan de edge van het netwerk. Ze hebben een converteerbaar rack/tower-ontwerp en een rackhoogte van slechts 3U (5 tot 10 kVA UPS). De modellen zijn daarnaast voorzien van een geïntegreerde bypasskast die voor onderhoudsdoeleinden kan worden gebruikt. Dit bespaart extra U-ruimte binnen het rack. Alle Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS-systemen van Vertiv worden geleverd met een garantie van vijf jaar.

Meer runtime in minder ruimte

De hogere vermogensdichtheid van lithium-ionbatterijen stelt Vertiv in staat om meer runtime in minder ruimte te stoppen in vergelijking met een gemiddeld UPS-systeem met klepgeregelde loodzuurbatterijen (VRLA-batterijen). Deze runtime kan worden verlengd door de inzet van maximaal acht externe accukasten.

De lithium-ionaccu’s binnen de Liebert GTX5-systemen bieden betere prestaties bij hogere operating temperaturen en tot vijftig procent lagere totale eigendomskosten ten opzichte van systemen met VRLA-batterijen. Ook hebben lithium-ionaccu’s een gemiddelde levensduur van acht tot tien jaar, terwijl die van VRLA-batterijen slechts drie tot vijf jaar bedraagt.

Sneller oplaadproces

“We zijn enthousiast over de nieuwe Liebert GXT5 Lithium-Ion-modellen van Vertiv en wat die onze klanten te bieden hebben”, zegt Mike Parham, technical solutions architect bij World Wide Technology (WWT). “Met voordelen als een langere runtime, een langere levensduur van de batterij en een sneller oplaadproces ten opzichte van VRLA-batterijen dragen deze modellen bij aan effectievere bescherming van bedrijfskritische infrastructuren en lagere ondersteuningskosten.”

“Met de uitbreiding van ons aanbod staat Vertiv op het punt om te profiteren van de verwachte snelle groei van lithium-ion batterijen”, zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter voor de EMEA-regio van Vertiv. “De Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS is compact, veelzijdig en vereist weinig onderhoud. Het is daarmee een efficiënte oplossing die uitermate geschikt is voor externe omgevingen waar een minimum aan lokale technische ondersteuning beschikbaar is.”

Volgens een prognose van analistenbureau Omdia zal de snelle groei in het gebruik van lithium-ionbatterjien in UPS-systemen binnen datacenters aanhouden en zullen ze binnenkort de markt voor UPS-batterijen domineren. De verwachting is dat lithium-ionbatterijen in 2030 goed zijn voor 65 procent van de wereldwijde omzet in UPS-batterijen.

Deze nieuwe modellen zijn direct vanuit voorraad leverbaar in de EMEA-regio.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!