Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2024

ESET PROTECT-platform integreert met Elastic Security

ESET integreert haar ESET PROTECT-platform met AI-bedrijf Elastic Security. De integratie versterkt de digitale beveiliging van bedrijven met detectie- en responsmogelijkheden, en stelt bedrijven in staat sneller op dreigingen te reageren.

ESET PROTECT-platform integreert met Elastic Security image

Elastic Security stelt organisaties in staat om beveiligingsgegevens uit verschillende bronnen in real-time te verzamelen, analyseren en visualiseren, waardoor een volledig beeld ontstaat van hun beveiligingsstatus. Het ESET PROTECT-platform biedt bedrijven van elke omvang de meest uitgebreide, AI-native mogelijkheden voor dreigingspreventie en -respons, in combinatie met deskundige menselijke analyse en uitgebreide dreigingsinformatie. De combinatie van ESET PROTECT en het beveiligingsplatform van Elastic maakt het mogelijk om telemetrie van ESET-endpointproducten en XDR te verzamelen, wat zorgt voor een proactieve beveiligingshouding.

Waarschuwingen automatisch analyseren

De integratie van Elastic Security met het ESET PROTECT-platform automatiseert de analyse van waarschuwingen, waardoor er minder tijd en middelen nodig zijn om echte dreigingen te identificeren. Het filtert false-positives efficiënt uit, zodat securityteams zich kunnen concentreren op het aanpakken van echte kwetsbaarheden en dreigingen, waardoor de algehele beveiligingshouding wordt verbeterd. Threat hunters krijgen toegang tot uitgebreidere gegevens en geavanceerde analyses, daarnaast zijn ze uitgerust met inzichten om op schaal te werken.

Zodra een dreiging is gedetecteerd, kan het geïntegreerde systeem vooraf gedefinieerde responsprotocollen initiëren, waardoor de responstijd op incidenten wordt geminimaliseerd. Deze mogelijkheid vermindert niet alleen de potentiële impact van inbreuken op de beveiliging, maar stroomlijnt en automatiseert ook het algehele incidentresponsproces, waardoor een snelle en efficiënte oplossing voor dreigingen wordt gegarandeerd.

"In de huidige digitale omgeving worden organisaties geconfronteerd met een toenemend scala aan geavanceerde cyberdreigingen. Er is een kritieke behoefte aan robuuste oplossingen die de real-time monitoring en detectie van beveiligingsincidenten mogelijk maken, waardoor organisaties snel en efficiënt kunnen reageren", aldus Trent Matchett, ESET Director of Global Strategic Accounts. "Onze gezamenlijke klanten hebben nu de beschikking over een krachtige combinatie van de geavanceerde preventie- en detectiemogelijkheden van ESET en de analytische sterke punten van Elastic, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor proactieve securityoperaties."

ESET Inspect fungeert als de XDR-module van het ESET PROTECT-platform en biedt inbreukpreventie, inzicht en herstel. De detectie en respons-oplossing omvat functies zoals incidentdetectie, incidentbeheer en -respons, gegevensverzameling, indicatoren van compromitteringsdetectie, anomaliedetectie, gedragsdetectie en beleidsschendingen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!