Witold Kepinski - 02 mei 2024

IBM ontsnapt aan boete van 1,6 miljard dollar in rechtszaak met BMC

Een Amerikaanse rechtbank van beroep heeft een eerdere uitspraak vernietigd die IBM had veroordeeld tot het betalen van 1,6 miljard dollar aan schadevergoeding aan softwarebedrijf BMC. De beslissing draait om de interpretatie van een contractclausule met betrekking tot het vervangen van software op mainframes van klanten.

IBM ontsnapt aan boete van 1,6 miljard dollar in rechtszaak met BMC image

Het geschil tussen de twee bedrijven begon in 2017 toen IBM software van BMC verving op mainframes van AT&T, een gezamenlijke klant. BMC beweerde dat IBM hiermee de contractvoorwaarden schond, terwijl IBM stelde dat het binnen zijn rechten handelde.

Een federale rechtbank in Texas oordeelde in 2022 in het voordeel van BMC en beval IBM een boete van $1,6 miljard te betalen. IBM ging in beroep tegen deze beslissing.

Het hof van beroep oordeelde nu dat de contracttaal niet expliciet verbiedt wat IBM heeft gedaan. De rechters wezen erop dat BMC had kunnen eisen dat IBM expliciet toestemming zou vragen om zijn software te vervangen, maar dat dit niet in de overeenkomst is vastgelegd.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!