Wouter Hoeffnagel - 03 mei 2024

Proofpoint maakt mensgerichte securityoplossing beschikbaar via AWS Marketplace

Proofpoint maakt zijn human-centric securityoplossingen beschikbaar in de AWS Marketplace. Het wil klanten zo een snel en flexibel inkoopproces bieden, in combinatie met AWS-spend commitment retirement en geconsolideerde facturering. Channelpartners vergroten hun zakelijke kansen, sluiten deals 50% sneller en verhogen hun rendement op investeringen met meer dan 200%, meldt Proofpoint.

Proofpoint maakt mensgerichte securityoplossing beschikbaar via AWS Marketplace image

AWS Marketplace is een digitale catalogus met duizenden softwarelijsten van onafhankelijke softwareleveranciers die het vinden, kopen en implementeren van software die draait op Amazon Web Services (AWS) makkelijk maken. Proofpoint maakt zijn AI-aangedreven People en Information Protection-platforms beschikbaar via AWS Marketplace. Deze worden gevoegd door triljoenen gedetecteerde dreigingsactiviteiten, afkomstig van een dataset die meer dan 500.000 klanten wereldwijd omvat.

Inzicht en regie

De platforms bieden inzicht en regie om bronnen van op mensgebaseerde risico’s te voorkomen en beperken. Denk bijvoorbeeld aan gerichte e-mail- en cloudgebaseerde dreigingen, waaronder compromittering van zakelijke e-mail, ransomware en credential phishing, maar ook imitatie-aanvallen en identiteitsrisico’s. Het biedt overzicht op basis van actie, om zo organisaties te ondersteunen in het krijgen van inzicht in hun aanvalsoppervlak en te laten zien welke dreigingen zich op hen richten en welke leveranciers het grootste risico vormen. Door het tegenhouden van meer dreigingen voordat ze een organisatie binnenkomen, hoeven securityteams minder incidenten handmatig te onderzoeken en beheren.

Dit stelt securityteams in staat om over te schakelen van reactieve naar proactieve databescherming met AI-gestuurde, adaptieve, mensgerichte preventie van dataverlies. Dit ondersteunt bij het identificeren en beperken van risico’s voordat ze resulteren in een data-inbreuk. Klanten kunnen met deze oplossing riskant gedrag van onzorgvuldige, kwaadwillige of gecompromitteerde gebruikers detecteren en risico’s van insiders en dataverlies in de cloud, e-mail en endpoints aanpakken.

Menselijke laag beschermen

“AWS Marketplace is snel uitgegroeid tot de cloud-marktplaats voor CIO's dankzij de voordelen op het gebied van security, governance en inkoop die het organisaties biedt”, zegt Blake Sallé, Chief Revenue Officer bij Proofpoint. “Tijdens het evalueren hoe we onze aanwezigheid wereldwijd kunnen uitbreiden en onze klanten, partners en channelpartners het beste van dienst kunnen zijn, werd het overduidelijk dat de AWS Marketplace de juiste plek was voor Proofpoint's pakketten voor bescherming tegen dreigingen en informatie. In tegenstelling tot andere oplossingen die gefragmenteerde en onvolledige bescherming bieden tegen hogere kosten, leveren wij uitgebreide security die de menselijke laag van organisaties beschermt. AWS biedt organisaties een frictieloze en efficiënte manier om onze oplossingen aan te schaffen, zodat ze naadloos kunnen beschermen waar dreigingsactoren zich het meest op richten: de mensen.”

“We kijken ernaar uit om ons partnerschap met Proofpoint verder uit te breiden en human-centric security-oplossingen van wereldklasse via AWS Marketplace aan onze klanten te bieden”, zegt Mike Peters, Vice President of Partners and Alliances bij Optiv. “Als een toonaangevende AWS Marketplace channelpartner sinds de oprichting ervan, weten we dat onze klanten de nadruk op speed-to-value zullen waarderen wanneer ze hun meest uitdagende cyberrisicoproblemen aanpakken met Proofpoint en Optiv.”

Proofpoint's Human-Centric Security platformen zijn beschikbaar op de AWS Marketplace in alle regio's waar Proofpoint zakendoet. De platforms zijn hier te vinden.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!