Redactie - 03 mei 2024

Palo Alto Networks vernieuwt Prisma SASE

Palo Alto Networks, speler op het gebied van cybersecurity, lanceert Prisma SASE 3.0. De vernieuwde versie van de SASE-oplossing biedt Zero Trust voor de beveiliging van zowel beheerde als onbeheerde apparaten met een native geïntegreerde bedrijfsbrowser, op AI-gebaseerde gegevensbeveiliging en snellere dynamische toepassingen.

Palo Alto Networks vernieuwt Prisma SASE image

In de huidige werkomgeving willen werknemers de vrijheid om overal productief te zijn, elk apparaat te gebruiken en toegang te hebben tot elke applicatie. Palo Alto Networks speelt hierop in met Prisma SASE 3.0. De nieuwe versie omvat onder meer Prisma Access Browser, dat organisaties beschermt met een ingebouwde bedrijfsbrowser die Zero Trust-bescherming uitbreidt naar onbeheerde apparaten. AI-gestuurde beveiliging identificeert tot 2,3 miljoen nieuwe en unieke aanvallen per dag.

Forrester meldt in het The State Of Endpoint Security, 2022 dat vanaf 2022 meer dan de helft van de werknemers, freelancers en derden bedrijfsgegevens benaderen vanaf mobiele apparaten, zoals persoonlijke laptops en telefoons. Met Prisma SASE 3.0 kunnen IT-professionals bedreigingen in realtime monitoren en dreigingen beperken, zodat werknemers veilig elk apparaat kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot elke applicatie.

LLM-ondersteunde gegevensclassificatie

Ook biedt Prisma SASE 3.0 LLM-ondersteunde gegevensclassificatie, waarbij het contextbewuste machine learning (ML)-modellen combineert met op LLM-gebaseerd natuurlijk taalbegrip. Deze combinatie verhoogt de nauwkeurigheid van ML-gedragsanalyses om te monitoren waar gevoelige gegevens zich bevinden en verplaatsen en om deze te beschermen. Prisma SASE 3.0 stelt SaaS-, GenAI- en cloudapplicaties in staat om bedrijfsgroei te stimuleren en tegelijkertijd bedrijfsgegevens te beveiligen.

App Acceleration biedt tot 5x betere prestaties van applicaties in vergelijking directe toegang tot deze applicaties via internet, meldt Palo Alto Networks. Prisma SASE met App Acceleration versnelt applicaties voor elke afzonderlijke gebruiker door gebruik van gepatenteerde app-aware technologie. Palo Alto Networks werkt samen met diverse cloud serviceproviders en bedrijfsapplicaties, waaronder Amazon Web Services (AWS), Slack, ServiceNow, Google, Zoom en SAP voor het optimaliseren van de prestaties. '

Anand Oswal, SVP en General Manager Network Security bij Palo Alto Networks: "Prisma SASE 3.0 gooit bestaande beveiligingsbenaderingen overhoop om gaten in beveiliging te dichten en toegangsproblemen aan te pakken. Het probleem van het beveiligen van onbeheerde apparaten moet niet worden onderschat, net als de voordelen van App Acceleration en de nauwkeurigheid van gegevensclassificatie. We hebben een SASE-oplossing die al toonaangevend was in de industrie als basis genomen en daar transformatie-capaciteiten aan toegevoegd om toegang voor moderne ondernemingen te beveiligen.”

Reacties vanuit de markt

Yulie Kwom Kim, VP of Product bij Google Workspace: "Google Workspace breidt zijn vooraanstaande beveiligingsmogelijkheden uit met een ecosysteem van toonaangevende beveiligingspartners om Workspace-klanten de keuzevrijheid en flexibiliteit te bieden om aan hun individuele beveiligingsvereisten te voldoen. Palo Alto Networks is een strategische partner van ons ecosysteem en we zijn enthousiast over de nieuwe Prisma SASE App Acceleration en de voordelen die het zal hebben voor Workspace-gebruikers."

Pablo Stern, SVP en General Manager van Technology Workflow Products bij ServiceNow: "De samenwerking tussen ServiceNow en Palo Alto Networks, door middel van de integratie van Prisma SASE App Acceleration technologie, maakt gebruik van de gecombineerde krachten van beide platformen, waardoor onze klanten hun zakelijke doelen effectiever kunnen bereiken. Palo Alto Networks is een gewaardeerde partner wiens expertise en inzet voor uitstekende prestaties en klantervaringen in lijn is met ServiceNow's missie om marktleidende innovatie naar klanten te brengen. We zijn verheugd om onze samenwerking naar het volgende niveau te brengen om de toekomst van werken op een veilige en efficiënte manier vorm te geven.”

Milena Talavera, SVP Software Engineering bij Slack: "Bij Slack weten we dat het voor gebruikers belangrijk is om de juiste informatie te kunnen krijgen wanneer ze die nodig hebben. Daarom kiezen we voor een gezamenlijke aanpak om een AI-aangedreven platform voor werk te leveren. Wanneer gezamenlijke klanten de Application Acceleration-technologie van Palo Alto Networks integreren met Slack, kunnen ze profiteren van een aanzienlijke boost in prestaties en een veel kortere downloadtijd voor bestanden, terwijl beveiliging prioriteit krijgt. We kijken ernaar uit om te zien hoe deze integratie gebruikers in staat stelt om tijd te besparen en productiever te zijn gedurende hun werkdag."

Brendan Ittelson, Chief Ecosystem Officer bij Zoom: "Zoom Workplace, ons AI-aangedreven samenwerkingsplatform, herdefinieert hoe organisaties met elkaar in contact komen en communiceren en stimuleert efficiëntie en effectiviteit als nooit tevoren. Door de koppeling met App Acceleration for Prisma SASE van Palo Alto Networks herdefiniëren we niet alleen hoe teams contact hebben en samenwerken. We zorgen er ook voor dat elke interactie wordt beveiligd door toonaangevende beveiliging en consistent wordt geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring. Het is deze naadloze integratie van geavanceerde technologie en onze voortdurende toewijding aan het bieden van de beste gebruikerservaringen die ons onderscheidt, waardoor organisaties vrij, veilig en vol vertrouwen kunnen communiceren.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!