Witold Kepinski - 03 mei 2024

Oracle Database 23ai is beschikbaar

Oracle Database 23ai, de nieuwste versie van de geconvergeerde database van Oracle, is nu algemeen beschikbaar als een breed scala aan cloudservices. Deze ondersteuningsrelease voor de lange termijn omvat Oracle AI Vector Search en meer dan 300 extra belangrijke functies gericht op het vereenvoudigen van het gebruik van AI met data, het versnellen van de app-ontwikkeling en het uitvoeren van bedrijfskritische workloads, aldus Oracle.

Oracle Database 23ai is beschikbaar image

Met de nieuwe AI Vector Search-mogelijkheden kunnen klanten het zoeken naar documenten, afbeeldingen en andere ongestructureerde gegevens veilig combineren met zoeken naar privé-bedrijfsgegevens, zonder deze te verplaatsen of te dupliceren. Oracle Database 23ai brengt AI-algoritmen naar de plek waar de gegevens zich bevinden, in plaats van dat ze de gegevens moeten verplaatsen naar de plek waar het AI-algoritme zich bevindt. Hierdoor kan AI in realtime in Oracle-databases draaien en worden de effectiviteit, efficiëntie en veiligheid van AI aanzienlijk verbeterd, zo meldt Oracle

Oracle Database 23ai is beschikbaar in Oracle Cloud Infrastructure (OCI) op Oracle Exadata Database Service, Oracle Exadata Cloud@Customer en Oracle Base Database Service, evenals op Oracle Database@Azure.

“Oracle Database 23ai is een gamechanger voor ondernemingen over de hele wereld, en vanwege het belang van de baanbrekende AI-technologie in deze release, hernoemen we deze naar Oracle Database 23ai”, zegt Juan Loaiza, executive vice president, Mission-Critical Database Technologies, Orakel. “AI Vector Search, gecombineerd met nieuwe uniforme ontwikkelingsparadigma’s en missiekritieke mogelijkheden, maakt het voor ontwikkelaars en dataprofessionals eenvoudig om intelligente apps te bouwen, de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen en missiekritieke workloads uit te voeren.”

“We zijn blij dat AI Vector Search wordt toegevoegd aan Oracle Database”, zegt Shinichiro Otsuka, NRI Certified IT Architect, Nomura Research Institute, Ltd. “We stellen het op prijs dat we AI Vector Search in dezelfde Oracle Database kunnen uitvoeren als onze andere workloads. waardoor we een betrouwbare en veilige oplossing kunnen bieden.”

Alle nieuwe mogelijkheden in Oracle Database 23ai zijn hier te lezen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!