Redactie - 03 mei 2024

'Bain Capital overweegt overname delen van Atos'

Opnieuw is er een nieuwe naam van een partij die mogelijk delen van het noodlijdende Atos wil overnemen. Het gaat ditmaal om de Amerikaanse investeringsgroep Bain Capital.

'Bain Capital overweegt overname delen van Atos' image

Volgens bronnen van de Franse krant Les Echos zou Bain Capital interesse tonen in delen van Atos, zelf geeft het bedrijf geen commentaar daarover aan de krant. Bain Capital heeft verschillende investeringen in techbedrijven, waaronder ook Inetum, het voormalige GFI Informatique.

Dringend op zoek naar geld

Atos moet dringend op zoek naar geld om haar activiteiten te kunnen verderzetten, op korte termijn gaat het om ongeveer 1,1 miljard euro. De Franse staat zou daarbij bepaalde strategische onderdelen willen overnemen, gezien Atos een belangrijke partner is voor de staat en ook een grote rol speelt bij het data-luik van de Olympische Spelen deze zomer.

Intussen duiken er ook meerdere namen op van mogelijk geïnteresseerden. Zo zou Thales een overwegen om een zeer specifieke subdivisie van de defensie-activiteiten over te nemen, maar niet de hele tak. Ook Dassault Aviation en de Tsjechische zakenman Daniel Kretinsky worden genoemd als geïnteresseerden. Aan die lijst wordt nu ook Bain Capital toegevoegd, al blijft het doorgaans over geruchten en speculaties gaan.

In samenwerking met Data News

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!