Wouter Hoeffnagel - 05 mei 2024

Gigabytes aan gevoelige data van Frans ziekenhuis op straat na cyberaanval

Gigabytes aan gegevens van het Franse ziekenhuis Hospital de Cannes Simone Veil zijn online gepubliceerd, waaronder patiëntgegevens. De gegevens lijken vorige maand te zijn buitgemaakt bij het ziekenhuis.

Gigabytes aan gevoelige data van Frans ziekenhuis op straat na cyberaanval image

In totaal is 61 gigabyte aan gestolen data online, meldt de Franse politicus Alexandra Martin op X. Het ziekenhuis erkent het datalek. De gelekte gegevens omvatten onder meer patiëntgegevens, maar ook persoonlijke informatie van medewerkers en partners van het ziekenhuis. Het ziekenhuis belooft getroffen personen over het datalek te zullen informeren.

Hospital de Cannes Simone Veil werd in april doelwit van een ransomwareaanval. Daarbij zijn systemen in gijzeling genomen en moest personeel terugvallen op papier, wat veel vertraging opleverde in de patiëntenzorg. De aanval is opgeëist door Lockbit 3.0, die met gestolen data het ziekenhuis probeerde af te persen. Hospital de Cannes Simone Veil weigerde echter te betalen, waarna de aanvallers tot publicatie van de gestolen data zijn overgegaan.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!