Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2024

Ruim 400 miljoen Google-accounts zijn voorzien van passkeys

Ruim 400 miljoen Google-accounts wereldwijd maken inmiddels gebruik van passkeys, wat een alternatieve inlogmethode is. Het gaat om ongeveer 17% van alle Google-accounts. Met behulp van passkeys logden gebruikers volgens Google al meer dan een miljard keer in op Google-accounts.

Ruim 400 miljoen Google-accounts zijn voorzien van passkeys image

Dit meldt Google in het kader van World Password Day, dat deze week plaatsvond. Passkeys maken gebruik van een public key en private key. De public key is gekoppeld aan het platform waaraan het account is gekoppeld, terwijl de private key is gekoppeld aan een apparaat. Om in te loggen zijn beide sleutels nodig. Indien bijvoorbeeld alleen de public key uitlekt, kan een aanvaller hiermee geen toegang krijgen tot een account.

Google wijst op de toenemende omarming van passkeys. Zo bieden inmiddels onder meer 1password, Amazon, eBay, WhatsApp en Uber ondersteuning voor passkeys. Google meldt ook dat passkeys inmiddels vaker worden gebruikt dat eenmalige wachtwoorden die gebruikers via sms of authenticatieapps kunnen verkrijgen.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!